PRVIĆ – Kako su se školarci proveli na Kreativnim danima Fausta Vrančića 2018.?

Objavio: Paula Bolfan - 10.10.2018.

Na dobro se lako naviknuti, tako su se osnovnoškolci i srednjoškolci Centra već navikli sudjelovati u Kreativnim danima Fausta Vrančića koje od 2012. godine organizira Udruga za promicanje kreativnog i zdravog života „Otok“ s otoka Prvića čiji je cilj oplemeniti život na otoku.

S nestrpljenjem su dočekali poziv i u petak, 5. listopada 2018., treću godinu za redom krenuli put otoka Prvića u pratnji pedagoginje Marine Vrankulj, učitelja Jove Krasića, Ivane Miškić i Ivane Vrljac, medicinske sestre Nede Bralić i dviju majki učenika – prenose na stranicama Centra za odgoj i obrazovanje ”Šubićevac”.
.

Pročitajte njihov potpuni osvrt na Kreativne dane Fausta Vrančića 2018.

Put na Prvić uvijek je poseban i po tome što se do njega stiže brodom, a to je nekim učenicima jedina prilika za uživanje u takvoj vrsti prijevoza. Za veliku gužvu na brodu nije bio odgovoran samo naš Centar, društvo su nam pravili učenici Industrijsko-obrtničke škole Šibenik i osnovnih škola Brodarica i Zlarin koji su se na Prvić uputili po istom poslu kao i mi.
.

.

Po dolasku u Prvić Luku učenici su se odmah okrijepili marendom da bi prikupili snagu za sudjelovanje u uvijek kreativnim radionicama.

.

.

Nakon marende, učenici su se uputili u radionice koje su i ove godine bile vrlo zanimljive. 
U keramičarskoj radionici kreativno su se izražavali bojeći keramičke pločice s različitim motivima.
.

.

U radionici izrade cirkuskih rekvizita naučili su kako izraditi loptice za žongliranje od riže, plastičnih vrećića i balona.

.

.

U ekološkoj radionici Nacionalnog parka Krka izrađivale su se šarene narukvice i ogrlice od špage i zamotanih papirića.

.

.

Dio učenika ovaj je posjet iskoristio i za ponovni obilazak Memorijalnog centra Fausta Vrančića, a neki su ga posjetili prvi put.

.

.

Kao i prethodne dvije godine, bilo je toliko zanimljivo i poučno da smo se teško oprostili od Prvića i opet morali gotovo trčati da bismo uhvatili brod za povratak.

.

 

Najljepše zahvaljujemo gospođi Antoniji Dobroti na pozivu uz obećanje da ćemo se rado odazvati i iduće godine!

__________
Izvor: Centar za odgoj i obrazovanje ”Šubićevac”
FotografijaCentar za odgoj i obrazovanje ”Šubićevac”