Promocija otočnih proizvoda i proizvođača u Zagrebu

Objavio: Pokret Otoka - 01.03.2017.

Gotovo 30 otočnih proizvođača, nositelja jedinstvene oznake kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ koja objedinjuje izvrsnost i tradiciju, predstavljat će svoje proizvode na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 1. do 12. ožujka 2017. godine.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi projekt „Hrvatski otočni proizvod“, koji je pokrenut 2007. godine s ciljem poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

U proteklih su 10 godina prepoznati i distribuirani brojni otočni proizvodi koji su uspješno udovoljili svim kriterijima izvrsnosti, izvornosti i tradicije, tako da oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ danas ponosno nosi 739 proizvoda od 249 proizvođača s 24 otoka i poluotoka Pelješca. Radi se o proizvodima koji su nastali iz otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Projekt se tradicionalno predstavlja dva puta godišnje na Trgu bana Josipa Jelačića, a u tjednu od 1. do 12. ožujka predstavit će se 29 otočnih proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Silbe, Krka, Cresa, Raba, Paga, Korčule, Lastova i Pelješca. Raznovrsna ponuda njihovih proizvoda uključuje vina, rakije, likere, sireve, slastice, med, džemove, maslinova ulja, kozmetičke proizvode, razne suvenire i ostale otočne delicije.

 

IZVOR: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije

FOTOGRAFIJA: Krešimir Katušić