PROGRAM RAZVOJA OTOKA – natječaj otvoren do 31.1.!

Objavio: Pokret Otoka - 15.01.2018.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine dodjeljuje sredstva za razvoj otoka, putem Programa razvoja otoka. Aplicirati mogu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, s projektima usmjerenima na razvoj otočne infrastrukture i gospodarstva.

Cilj Programa razvoja otoka jest stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti. Konkretnije, natječaj se odnosi na projekte usmjerene na povećanje kvalitete i dostupnosti komunalnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih, kulturnih, sportskih, poduzetničkih, turističkih te ostalih javnih usluga uz sustavnu podršku zaštiti okoliša, primjeni energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Natječaj je namijenjen jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.

Ukupni iznos potpore po pojedinom prijavitelju iznosi od 110.000,00 kn (bez PDV-a) do 2.000.000,00 kn (s PDV-om).

Rok za prijave je 31.1.2018. godine, a za izvršenje projekta 31.3.2019.

Pozivamo sve predstavnike otočnih jedinica lokalne samouprave da ne oklijevaju i požure s prijavom! Ukoliko je potrebna pomoć oko prijave, Pokret Otoka stoji na raspolaganju.

Popis cjelokupne dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj donosimo u nastavku.

Autorica | Dijana Šabić

Fotografija | POKRET OTOKA / Andro Nigoević