PREMUDA – Posjetite predavanje u sklopu projekta ”ZaZeleni otok – Premuda”

Objavio: Paula Bolfan - 06.06.2019.

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Premuda“ organizira predavanje „Kako zazeleniti svoj smještajni objekt te ciljano zainteresirati eko-prijateljske goste”.

Predavanje će se održati 08.lipnja 2019. godine, u Premudi , Komunjski magazin, s početkom u 18.00h. Predavačica Nastja Logar, zastupnica je  Ecobnb platforme u Hrvatskoj – prenosi Eko Zadar.

.

.
Ovim predavanjem lokalni vlasnici smještajnih, ali i ugostiteljskih objekata i drugi dionici u turizmu lokalne zajednice, upoznat će se s procesom ozelenjivanja poslovanja i ciljanog promoviranja svojih  smještajnih objekata putem Ecobnb platforme koja iznajmljivačima donosi mogućnost direktnog marketinga prema ekološki osviještenim gostima.

Svrha predavanja je i uputiti sve dionike u turizmu kako postojeće goste educirati o tome da postanu odgovorni turisti, da traže ”zelene” destinacije i ekološki prihvatljiv smještaj. Obzirom da opredjeljenje za razvoj zelenog turizma zahtijeva  angažman  čitave lokalne zajednice, na predavanju će biti riječi i o koracima koje, ne samo iznajmljivači, već i drugi dionici u turizmu, mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

U sklopu ovog  projekata osmišljen je letak namijenjen turistima  kojim će se posjetitelji otoka Premude  educirati o ekološki poželjnom ponašanju u svrhu zašite okoliša i prirode. Letak će se distribuirati na predavanju te će ga biti moguće dobit na drugim posjećenim mjestima na otoku kao i u TZ Zadar.

Projekt „ZaZeleni otok : Premuda“  financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka s 10.000,00 kuna.

__________
Izvor: Eko Zadar
Fotografija: Andrijano Nigoević / Pokret Otoka