PREDAVANJE – Što traže fu-turisti? Zelena putovanja i održivi smještaj

PREDAVANJE – Što traže fu-turisti? Zelena putovanja i održivi smještaj

Objavio: Pokret otoka 2020 - 28.08.2020.

U sklopu projekta ROTOR – Razvoj Održivog Turizma na Otoku Ravi udruga „Eko Zadar organizira predavanje „Što traže fu-turisti? Zelena putovanja i održivi smještaj“.

Predavanje će se održati 4.rujna 2020. u Maloj Ravi – prostor MO, Mala Rava 10, s početkom u 17.00h. Ovim predavanjem lokalni vlasnici smještajnih, ali i ugostiteljskih objekata kao i drugi dionici lokalne zajednice u turizmu, upoznat će se s procesom ozelenjivanja poslovanja i ciljanog promoviranja svojih smještajnih objekata putem Ecobnb platforme koja iznajmljivačima donosi mogućnost direktnog marketinga prema ekološki osviještenim gostima.

Svrha predavanja je i uputiti sve dionike u turizmu kako postojeće goste educirati o tome da postanu odgovorni turisti, da traže ”zelene” destinacije i ekološki prihvatljiv smještaj. S obzirom na to da opredjeljenje za razvoj zelenog turizma zahtijeva angažman čitave lokalne zajednice, na predavanju će biti riječi i o koracima koje, ne samo iznajmljivači, već i drugi dionici u turizmu, mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

Predavačica Nastja Logar zastupnica je Ecobnb platforme u Hrvatskoj. U sklopu ovog projekata osmišljen je letak namijenjen turistima kojim će se posjetitelji otoka Rave educirati o ekološki poželjnom ponašanju u svrhu zašite okoliša i prirode. Letak će se distribuirati na predavanju te će ga biti moguće dobiti i na drugim posjećenim mjestima na otoku kao i u TZ Zadar.

Projekt „ROTOR – Razvoj Održivog Turizma na Otoku Ravi“ financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka s 10.000,00 kuna.

.

 

__________

Autor:  Linda Šuštrešić

Naslovna fotografija: www.unsplash.com