POZIV AUTORI(CA)MA | Piši za Pokret Otoka!

Objavio: Pokret Otoka - 08.01.2018.

Dragi čitatelju/ice, hvala ti što posjećuješ naš portal! Osnovna ideja iza ovog portala jest prenositi pozitivne priče s naših otoka, kako bismo inspirirali druge otočane – da primjene viđeno na svojim otocima, u svojim sredinama, da podržimo dobre priče i damo im prostora. Morali smo tu i tamo ubaciti neku negativnu priču da bismo vas upoznali s pričama na koje je nužno reagirati odmah. Među najčitanijim objavama i dalje su one vezane uz koncesije, i drago nam je da smo imali ovaj medij da prenesemo sve važne točke te priče.

No, u međuvremenu, nastavljamo širiti pozitivu, dobre primjere iz prakse, informirati o mogućnostima, projektima i tako dalje. I zato nam treba pomoć. Trenutno na portalu aktivno radi 5 stalnih volontera i nekoliko povremenih, a dobrih vijesti je (srećom!) mnogo više.

KOGA TRAŽIMO?

Ne moraš biti član/ica Pokreta otoka, ali bilo bi dobro da jesi. Moraš voljeti otoke i imati malo mota za pisanje.

ŠTO TRAŽIMO?

Tražimo dopisnike, novinare, fotoreportere. Važno nam je samo da radovi nisu prethodno objavljeni. To mogu biti neki tekstovi koji ti se povlače po kompjuteru, a ne znaš što bi s njima. To može biti kolekcija tvojih romantičnih fotografija Iža u sumrak. Može biti i pjesma inspirirana tim zalaskom. A može biti i priča inspirirana tvojim odlaskom s otoka ili intervju s nekom zanimljivom osobom s otoka.

KOJE SU TEME?

Tema nema, kao što vidiš, samo je jedna osnovna nit oko koje se plete priča – otok. Međutim, nekoliko je kategorija u koje ćemo tvoj rad moći smjetiti pa ih imaj na umu:

događaj + intervju + otočke priče + održivi razvoj + poduzetništvo + politika i društvo + ruralni razvoj + sport + turizam + društveno poduzetništvo + ekologija + kultura + judi i štorije + kulturna baština + znanost i obrazovanje + zakonodavstvo

Sigurno ćeš naći prostor za sebe među ovim kategorijama, a možemo napraviti i posebnu kategoriju za tebe! 😀 Dajemo ti potpunu slobodu – promoviraj svoj otok, predstavi manje poznate priče!

ŠTO TI NUDIMO?

Obvezu ispunjavanja volonterskih dnevnika. 🙂 Šalu na stranu, volonteri Pokreta Otoka imaju mnoge povlastice u odnosu na neaktivne članove – popuste na usluge Pokreta Otoka, prednost pri prijavama na različita događanja, i još mnogo toga.  Naravno, tvoje ime će pisati uz svaki tvoj objavljeni rad, ali i u impressumu web stranice.

JAVI NAM SE!

Tekstove, fotografije, pjesme, glazbene želje – šalji nam na pokret.otoka@gmail.com! Roka nema, poziv je stalno otvoren.

Fotografija | pixabay.com, screenshot