POTPIŠI PETICIJU za nastavak potrage za Bourbon Rhode mornarima!

Objavio: Dijana Šabić - 06.10.2019.

Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna, u vodama Martiniquea. Brodom je upravljao Žirjanin Dino Miškić, za kojim se, kao i za još šest mornara, tragalo sedam dana, sve dok matična kompanija Bourbon Offshore nije obustavila SAR (search and rescue) operaciju

Iako detalji oko havarije još uvijek nisu, a možda nikad ni neće biti, u potpunosti razjašnjeni, poznato je da su tri ukrajinska mornara preživjela, četiri su preminula, a sedam ih je nestalo. Preživjeli mornari, prema nekim izvorima, izjavili su kako se sedam mornara, a to je bilo prije nego su pronašli ova 4 preminula, uspjelo ukrcati na jednu od tri preostale splavi. Brod je inače bio opremljen sa 4 splavi za spašavanje, na jednoj su pronađeni preživjeli mornari, a tri još uvijek nisu pronađene. Sve ovo daje itekako mnogo povoda za nadu da je 7 mornara još uvijek živo i da pluta negdje nasred Atlantskog oceana, čekajući da ih netko pronađe, posebice ako se u obzir uzme i činjenica kako su splavi u pravilu opremljene hranom, vodom i drugim materijalima i predmetima neophodnim za preživljavanje brodoloma.

.
Potraga je obustavljena nakon samo sedam dana pa su obitelji i prijatelji pokrenuli peticiju da se ona hitno nastavi i pozivamo sve čitatelje portala Pokret otoka da što prije potpišu peticiju i proslijede je dalje.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Možete se i pridružiti grupi Bourbon Rhode rescue te pratiti sve najnovije informacije o akciji spašavanja, apelirati na medije, državnu upravu, ali i sve koji bi na bilo koji način mogli utjecati na nastavak potrage.

___________
Autorica: Dijana Šabić
Naslovna fotografija: BOURBON RHODE RESCUE