POTPIŠI PETICIJU – Smanjimo emisiju CO2 plinova: Zadnja smo generacija koja može spriječiti klimatsku katastrofu!

Objavio: Paula Bolfan - 04.12.2018.

Vodeći svjetski klimatolozi upozoravaju da imamo samo 12 godina kako bismo izbjegli klimatsku katastrofu… 12 godina!

UN summit o klimatskim promjenama započinje idućeg ponedjeljka u Poljskoj, a prisustvovat će gotovo 200 zemalja svijeta. Glavno upozorenje glasi:
.

Današnja generacija posljednja je koja može spriječiti katastrofalno globalno zatopljenje, kao i prva koja pati od njezinih utjecaja!

.

.
KAKO MOŽEMO POMOĆI?

—> KLIKNI OVDJE I POTPIŠI GLOBALNU PETICIJU!!! <—

Tekst peticije glasi ovako:

Ne možemo dopustiti da se ovo dogodi – Ovdje se radi o preživljavanju ili o samoubojstvu! Summit je za nekoliko dana, a zajedno možemo sagraditi masivni globalni poziv na 100% čistu energiju i biti dio djelovanja, kako bi se spasili svoju budućnost i sve što volimo. Upišite se i recite svima!’
.

Nakon tri godine od sporazuma u Poljskoj, vrijeme je za konkretne i brzo ostvarive ciljeve!

Nakon što je 2015. godine u Parizu donešen sporazum o smanjenju emisije CO2 plinova u atmosferu, u idućih dva tjedna gotovo 200 zemalja sastat če se na summit-u u Poljskoj, gdje će  zajednički raditi na ostvarenju sporazuma iz 2015. i provođenjem njegovih prvih koraka. Obzirom da provedba nije započela kad je trebala, glavni je cilj usmjeriti provedbu u u brzu akciju s ključnim ciljevima, a ne trenutnim obećanjima, ostavljajući svijet na putu za katastrofalnim 3C zagrijavanja.

.
PORUKA LOKALNIM, NACIONALNIM I MEĐUNARODNIM VODSTVIMA

Znanstvenici nas upozoravaju da se klimatske promjene ubrzavaju te da su izvan naše kontrole, prijeteći tako našem opstanku i svemu što volimo. Pozivamo vas da održavate globalni porast temperature ispod neprihvatljivo opasne razine od 1,5 stupnjeva Celzijusa.

Da biste to postigli, morate hitno isporučiti jasne planove kojima ćete smanjiti onečišćenje ugljika na nultu stopu prije 2050. godine i brzo prebaciti naša društva i gospodarstva na 100% čistu energiju.

Nakon što potpišete peticiju na način da u desnom kraju stranice upišete svoje ime i e-mail adresu u za to predviđenje obrasce, pojavit će se velika zahvala na ekranu, koja govori slijedeće:

HVALA ŠTO PODRŽAVATE  PLAN U KOJEM BI SVIJET TREBAO PRIJEĆI NA 100% ČISTU ENERGIJU DO 2050. – PODIJELITE PRIČU I DAJTE PRILIKU SVIMA DA SE PRIDRUŽE!

Ne zaboravite potvrditi svoj potpis klikom na ”Validate my signature” koji će vam biti poslan na e-mail adresu koju ste naveli u obrascu.

Spasimo svijet zajedno! 🙂

__________
Autorica: Paula Bolfan
Izvor: Avaaz.org , The Guardian , Carbonbrief.org