LOŠINJ- Popravljali gromaču na Zagazinjinama

Objavio: Pokret Otoka - 04.10.2017.

Uz pješačku stazu u lošinjskoj uvali Zagazinjine, u subotu prijepodne održana je radionica gradnje gromače.

Skupina volontera, u koordinaciji udruge “Idem i ja”, a pod stručnim vodstvom Gorana Jambrešića, popravljala je urušenu gromaču. Radionica je priređena ne samo s ciljem popravka ovog zida, već i zato da se nastoji očuvati i na mlađe naraštaje prenijeti znanje o ovom dijelu primorske graditeljske baštine, prepoznatljivom u otočnom krajobrazu.

 

 

IZVOR : otoci.net

‘Idem i ja’ – Cerntar za zdravo odrastanje

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja je nevladina neprofitna organizacija osnovana 2005. godine. Djeluje na području otoka Lošinja. Osnovana je u cilju stvaranja poticajnog okruženja za zdrav razvoj djece i mladih, njihovo lakše odrastanje te podizanje kvalitete života.

Programi koje stručnjaci, aktivisti i volonteri kreiraju i provode temelje se na humanističkim principima, filozofiji nenasilja, jednakosti i kulturi mira, te poštivanju prirodnog okoliša i drugih vrsta. Edukativne aktivnosti i aktivizam Centra temelje se na najvišim vrednotama iz članka 3. Ustava RH (sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav), promicanju općih vrijednosti, tolerancije i poštivanju različitosti, razvijanju svijesti o vrijednosti vlastitog mišljenja i potrebi da se s poštovanjem slušaju tuđa mišljenja, razvijanje sposobnosti za društveni angažman, za neposredno i odgovorno sudjelovanje u demokratskom društvu.

zdravo.hr

Tagovi: