Pokret otoka u polufinalu najdobrih kampanja 2017.

Objavio: Maja Jurišić - 07.02.2018.

Drugu godinu zaredom, u Hrvatskoj se u organizaciji agencije Brodoto biraju “Najdobre kampanje” – najbolje kampanja koje za cilj imaju poboljšanje društva, a koje pokreću udruge, inicijative, zaklade, neprofitni mediji i druge neprofitne organizacije.

 

Ove godine sponzor natjecanja je Vipnet i platforma Čini pravu stvar koji su za Najdobre kampanje iz 2017. pripremili vrijedne nagrade.

U prvoj fazi građani su nominirali prošlogodišnje kampanje koje su im se svidjele. Od pristiglih nominacija, stručni žiri odabrao je 16 polufinalista.

 

Glasovati možete na ovom LINKU, a izabrati se mogu 3 kampanje od predloženih 16. Glasovanje završava 8. veljače u 23.59h. Osam finalista bit će pozvano da sudjeluje na konferenciji Impact 2018., koje će se održati u Zagrebu 14 i 15. veljače 2018. godine. Tamo će se i uživo natjecati za titulu “najdobre” kampanje u Hrvatskoj za 2017. godinu.

 

Pokret otoka u finalu s čak dvije kampanje

I drugu godinu za redom u finale odabira je ušao i Pokreta otoka i to s čak dvije kampanje – “Čujete li svoje otoke, svoju obalu?” i  “Međunarodni dan čišćenja plaža” koju smo radili u suradnji s Greenpeace Hrvatska. Portal

Dalmacija Danas prenosi da smo od svoje pojave unijeli niz korisnih promjena u društvo – inicirali spas Zlatnog rata od nelegalne koncesije, sudjelujemo u izradi Zakona o otocima i Zakona o pomorskom dobru, a prosvjedovali smo i protiv Zakona o koncesijama što je bio povod za prošlogodišnju kampanju koja je odjeknula duž cijele obale, ali i šire.

– Iako su naši političari izglasali Zakon o koncesijama, ne može se reći da nismo ponosni na kampanju ”ČUJETE LI SVOJE OTOKE, SVOJU OBALU?”, koja je čak i nakon službenog završetka potrajala cijelo ljeto. Nije prošao dan, a da neki medij nije prenio poziv ili poruku zabrinutog građana, vezan uz nepravilnosti na područjima koncesija i koncesijskih odobrenja. To znači da je kampanja ”ČUJETE LI SVOJE OTOKE, SVOJU OBALU?” postigla rezultate i ostvarila kontinuiranu suradnju između medija i javnosti. Čvrsto vjerujemo da će se ta suradnja nastaviti i u 2018. godini. – istaknula je Paula Bolfan, članica skupštine i aktivna volonterka Pokreta otoka sa Silbe.

Dok smo pregledavali fotografije i videa preplavile su nas emocije, pogledajte pregled kako nam je bilo na LINKU.

 

Veliki uspjeh kampanja udruge Naš Hajduk

Osim nas ističemo i  kampanju udruge Naš Hajduk „Za sva vrimena!“ koja se našla među 16 najboljih u protekloj godini po izboru struke. Podsjetimo, prvi projekt „Ili jesmo ili nismo“ prošle je godine proglašen najboljim u Hrvatskoj prema online glasovima građana, a uvršten je i među top 5 crowdfunding kampanja u Hrvatskoj tijekom 2016. godine po izboru struke.

 

Vatrogasna kampanja pomogla je građanima u najtežim danima vatrene stihije

Svoje mjesto među 16 najboljih pronašla je i Facbook stranica Vatrogasci-Oni su naši heroji, koja je tijekom sezone požara bila glavni izvor pravilnog i pravodobnog informiranja o svim opasnostima koje su prijetile pred vatrenim stihijama. Vrijedi i istaknuti i kampanju HGSS-a “Dear tourist” kojoj je cilj bio smanjiti broj intervencija službe zbog neodgovornog ponašanja turista, koje je često uključivalo odlazak u planinu s jednom bočicom vode noseći japanke na nogama.

 

Ostali polufinalisti

Među polufinalistima su i odlične kampanje poput IRIM – Croatian Makers (STEM revolucija), SOS-Dječje selo Hrvatska, Prijatelji životinja, Lupiga, Volim Križevce, Radio Student, …

 

 

 

 

_______

Izvor: Dalmacija Danas

Naslovna fotografija: Natasha Kadin

Fotografija: Razni autori