Poziv na sudjelovanje: pokreni pokret hrvatskih otoka!

Objavio: Pokret otoka 2020 - 19.09.2016.

Osim što u Pokretu otoka neumorno radimo na dugoročnim razvojnim planovima, ne propuštamo ni priliku da vam o tome nešto više kažemo, predstavimo se i skupa s vama pokrenemo neke nove lipe priče. Pokret Pokreta, prvi projekt Pokreta otoka jedna je od takvih prilika! Prijavite se do 10.listopada i pridružite nam se na nezaboravnom povezivanju hrvatskih otoka!

Pokret Pokreta će na dva dana okupiti više od 50 otočana i podržavatelja inicijative Pokret otoka te ih povesti na povezivanje četiri hrvatska otoka: putovanje brodom Polaris preko Šolte, Brača, Hvara i Visa –  putovanje u kojem će brod postati otočni forum i omogućiti svim sudionicima da kroz vođeno druženje i djelovanje zajedno stvore ideje za održiv razvoj hrvatskih otoka.

 

misto i vrime

 

 

 

 

Možeš odmah rezervirati 22. i 23.10.2016. jer ovako nešto ne želiš propustiti!

Zaplovljavamo 22.10. u ranim jutarnjim satima iz Stomorske (Šolta), odakle krećemo prema Milni (Brač) gdje nas čeka nova tura Pokretača. Iz Milne nastavljamo prema Hvaru te se nakon ukrcavanja upućujemo prema Visu u koji stižemo u vrijeme ručka. Popodne je na Visu rezervirano za druženje i kreativno stvaranje Pokretača (sve ovo uz pomoć brojnih umjetnika!). Dan zaključujemo predstavom na trgu ispred viške općine i večerom, a iduće jutro plovimo prema Splitu gdje se do idućeg susreta rastajemo kroz poruke, želje i ideje za pozitivne promjene u otočnom i širem otočnom okruženju.

Ali to je tek dio onoga što vam pripremamo!

oš s nama

 

 

 

 

Broj sudionika je ograničen te ćemo u odabiru nastojati ravnomjerno rasporediti sudionike sa što više različitih otoka.

Postoje 2 načina kako možete sudjelovati pa izaberite onaj koji vam više odgovara:

  • Ako postanete član/ica, Pokret otoka pokriva troškove vašeg sudjelovanja u Pokretu Pokreta od ukrcaja do iskrcaja (troškovi uključuju putovanje brodom Šolta-Brač-Hvar-Vis prvi dan i Vis-Split drugi dan, 4 obroka, spavanje u Visu). Ovisno o raspoloživom budžetu, postoji mogućnost da pokrijemo i putne troškove od vaše otočne adrese do broda i natrag, a možda i putne troškove iz drugih neotočnih mjesta i gradova. 

Kako biste postali član/ica potrebno je ispuniti prijavnicu na linku: https://www.otoci.eu/index.php/clanstvo/, te uplatiti članarinu na račun udruge osnivača Pokreta.

Podaci za uplatu:

Udruga Buđenje

PBZ HR0423400091510803093

Poziv na broj 99

Svrha uplate – Pokretač Ime i Prezime / Naziv organizacije

Visina članarine ovisi o vašem statusu:

Nezaposleni, studenti i umirovljenici – 100 kn

Zaposleni – 200 kn

Pravne osobe – 300 kn

Po zaprimljenoj uplati na vaše ime i ispunjenoj pristupnici postali ste član/ica Pokreta otoka! Nakon toga, još samo ispunite prijavnicu za besplatno sudjelovanje na brodu. Prijave se zaključuju 10.10.2016. te ćete nakon tog datuma dobiti mail potvrde o sudjelovanju sa svim praktičnim detaljima.

  • Svi oni koji nisu ili trenutno ne žele postati članovi Pokreta otoka, a rado bi se priključili ovom događaju, sudjeluju u pokrivanju troškova (putovanje brodom Šolta-Brač-Hvar-Vis prvi dan i Vis-Split drugi dan, 4 obroka, spavanje u Visu) u iznosu od 250 kn. Prijaviti se možete ovdje: https://www.cognitoforms.com/PokretOtoka/PokretPokreta, a u mailu potvrde koji ćemo poslati nakon 10. listopada kada zaključimo prijave, dobit ćete sve detalje o uplati, više informacija o događaju i sve dodatne upute.

Ukoliko dolazite s udaljenijih otoka, mjesta i gradova, postoji mogućnost da vam osiguramo noćenje na Šolti ili Braču s 21. na 22. listopada. Molimo vas da nam to istaknete u dodatnim napomenama u formularu za prijavu.

Ako vam bilo što nije jasno, slobodno nam pišite  na pokret.otoka@gmail.com

kako-2

 

 

 

 

Kako bi se potaknulo na drugačije razmišljanje, Pokret Pokreta će kao alat koristiti forum teatar kojim će se izravnim uključivanjem sudionika na brodu raditi na artikuliranju otpora i stvaranju ideja za pozitivne promjene u otočnom i širem otočnom okruženju. Slijedit će ga „Putujući atelje potreba“ u kojem će otočani uz pomoć brojnih umjetnika na kreativan način izraziti potrebe u lokalnoj zajednici, ali i upozoriti na nemar svih odgovornih prema jednom od najvećih hrvatskih prirodnih bogatstva – otoku. Nastali transparenti i radovi predstavit će se drugi dan događaja, 23.listopada, na splitskoj Rivi.

PRELIMINARNI PROGRAM

1. dan, subota,  22.10.2016.

8:30 polazak iz Stomorske (Šolta)

9:00 dolazak u Milnu (Brač)

9:30 polazak iz Milne za Hvar

12:00 dolazak u Hvar

12:30 polazak iz Hvara za Vis

12:30 – 15:00 predstavljanje svih i razmjena iskustava + ručak

15:00 dolazak u Vis

15:00 – 16:3o Razmještanje po sobama u Visu

 17:00 – 19:00 Forum kazalište i predstava na trgu ispred viške općine

20:00 – 00:00 večera, druženje i izrada transparenata

2. dan, nedjelja, 23.10.2016.

8:00 polazak iz Visa za Split

11:30 dolazak u Split

12:00 – 14:00 akcija na splitskoj Rivi

 

 

 

 

SUORGANIZATORI:
Savez udruga Clubture (Zagreb) | umjetnička organizacija BESA (otok Vis) | Savez PlatFORma (otok Hvar).

SURADNICI:
Udruga Buđenje (otok Šolta) | Best of Brač (otok Brač) | Moreplovac d.o.o. (otok Šolta).

DONATORI:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske | Zaklada Kultura nova | Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva | Grad Zagreb.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti Maji Jurišić (+385 98 9432 319) i Marici Grgurinović (+385 95 5177 577) ili nam pisati na mail: pokret.otoka@gmail.com