Poduzetnički centar Synergia uvodi mjesečni newsletter

Poduzetnički centar Synergia uvodi mjesečni newsletter

Objavio: Pokret otoka 2020 - 25.05.2020.

Poduzetnički centar Synergia uvodi mjesečni newsletter o inovacijama, financijama i računovodstvu.

Ovim putem Vas obaviještavamo da smo uveli mjesečni ISEP newsletter koji podrazumijeva inovacije, savjetovanja, edukaciju i podršku. Unutar newslettera pokrivat ćemo različita područja uključujući: izvore financiranja, administrativne i računovodstvene promjene, inovacije, digitalne alate i primjere dobre prakse u Hrvatskoj i svijetu. 

Naš cilj je prvenstveno informiranje i edukacija javnosti iz gore navedenih područja i ne želimo nikoga zamarati informacijama za koje smatra da su mu nepotrebne.

.

ZA LIPANJ DONOSIMO SLJEDEĆE INFORMACIJE:

EUROPSKI FONDOVI

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava kao Upravljačko tijelo programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. objavilo je I. izmjene Godišnjeg plana objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu. Najveća promjena je pomicanje rokova za objavu određenih natječaja kao i izmjena pojedinih natječaja. Izmjene godišnjeg plana za 2020. godinu s pripadajućim rokovima objave natječaja možete pronači na sljedećem LINKU.

.

NATJEČAJI ZA FINANCIRANJE

CEMEX-TEC Award

CEMEX i Tehničko sveučilište iz Monterreya i ove su godine otvorili natječaj za nagradu CEMEX-TEC Award. Na jubilarni deseti natječaj prijaviti se mogu projekti iz cijelog svijeta usmjereni na održivi razvoj, inovacije i društveno poduzetništvo. Projekti se prijavljuju u četiri kategorije: transformacija zajednica, društveni poduzetnici, poduzetništvo u zajednici i suradnička akcijaPrijave su na španjolskom ili engleskom jeziku, a rok za prijavu projekata je 30. lipnja 2020. Sve ostale informacije o natječaju možete pronaći na stranicama PREMIO CEMEX-TEC.

.

RAČUNOVODSTVO

Povrat poreza građanima do 30.lipnja

Do kraja lipnja građanima stižu rješenja i isplate iznosa više plaćenog poreza na dohodak i pri- reza porezu na dohodak za 2019. godinu. Zakonom o izmjeni i dopunama Zakona o porezu na dohodak, od 20. ožujka, izmijenjen je, naime, članak 54. kojim je Poreznoj upravi omogućeno izdavanje privremenog poreznog rješenja i podnošenje prigovora.Neovisno o ostvarenom povratu tijekom lipnja, građani mogu podnijeti prigovor sukladno propisanim zakonskim rokovima. 

Prijava poreza na dobit i predaja financijskih izvještaja za trgovačka društva

Krajnji rok za predaju Prijave poreza na dobit za 2019. godinu sa svim pripadajućim obrascima, financijskih izvještaja za potrebe statistike i Izjave o neaktivnosti je 30 lipnja. 

.

ADMINISTRACIJA

Sukladno Zakonu o radu po kojem godišnji odmor prethodne godine mora biti iskorišten do 30.06. tekuće godine napominjemo ukoliko već niste da je potrebno napraviti raspored korištenja godišnjih odmora koji je radnicima ostao neiskorišten iz 2019. godine. 

 

 

____

Izvor: Poduzetnički centar Synergia

Fotografija: www.pixabya.com