POČINJE IX. MEĐUNARODNI BRAČKI LJETNI KARNEVAL

Objavio: Pokret otoka 2020 - 08.09.2016.

Sredina rujna, na kraju turističke sezone, na Braču je rezervirana za Međunarodni brački ljetni karneval. Ove se godine karneval na Braču održava po deveti put.

Karnevalska događanja počinju u petak 9. runa i traju do 13. rujna, a rasporedit će se u četiri bračka mjesta, Bolu, Supetru, Sumartinu i Sutivanu.

Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja spaja domaće karnevaliste i karnevalske grupe iz raznih zemalja, Hrvatske, Srbije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih. Kroz karnevalske povorke sudionici pod maskama svoja mjesta i gradove predstavljaju domaćima i turistima.

U Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu, u petak 9. rujna od 19 sati na rivi karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u sakupljanju novaca za Udrugu „Brački pupoljci“ prodajom suvenira i hrane koju će sami pripremati. Akciji će se pridružiti i domaćini, a posebno bolski i supetarski sudionici karnevala, te će prodavati majice, kolači, piće i hrana. Program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić.

U subotu 10. rujna na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru, a u nedjelju 11. rujna program se ponovno seli u Bol i karneval se nastavlja FECC Međunarodnom karnevalskom povorkom na rivi . Kako je od 2012. godine Bol član Federacije europskih karnevalskih gradova ( FECC), Brač se sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom nalazi na karti europskih karnevala.

U ponedjeljak 12. rujna karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a posljednjeg dana održavanja karnevala, u utorak 13. rujna u Sumartinu.

Organizatori IX. Međunarodnog ljetnog karnevala su FECC Bol (Centar za kulturu Bol Općine Bol) i Karnevalska udruga Monade iz Supetra.

 

Izvor: Brač Online

Prilog: Sanja Baković