PENDREKMEN proveo policijsku istragu u BiH

PENDREKMEN proveo policijsku istragu u BiH

Objavio: Pokret otoka 2020 - 13.09.2016.

U sklopu mini turneje po BiH dvojac Kazališta BESA s otoka Visa izveo je humorističnu monodramu PENDREKMEN u Kiseljaku, Vitezu i Tuzli 7.-9.9.
Izvedba glumca Ivana Lukića na tekst lutkara i redatelja Cvetina Aničića brojne je Kiseljačane, ali i posjetitelje iz susjednih općina nasmijala do suza.
Pendrekmen je predstava o policajcu koji se po svaku cijenu želi držati zakona kojem su ama baš vi sumnjivi i prati ih prerušavajući se u koga god zatreba. Ovsino o situaciji. Izvedba humoristične monodrame o policajcu, njegovu načinu razmišljanja i stilu rada, ali i odnosu s nadređenima, u Kiseljaku je poprimila dodatnu dozu humora s obzirom da je među publikom bio i ministar policije Srednjobosanske županije Feliks Vidović. Nakon što se zahvalio kiseljačkoj publici glumac Ivan Lukić poručio im je da pripadaju narodu koji je na ljestivici izdržljivosti zaslužio čistu desetku.
Iz Viteza je stigla pozivnica za ponovnu izvedbu.

PENDREKMEN je autorska monodrama premijerno izvedena u sklopu 4. BESA festivala u Komiži na Visu u kolovozu, i odmah po premijeri dobila pozive na nekoliko domaćih i stranih festivala. Tako je izvedba u Tuzli održana u sklopu festivala “Pozorište bez granica”, a slijede izvedbe na 7. međunarodnom kazališnom festivalu u Belom Manastiru početkom listopada kao i na festivalu “Svratište u pozorište” u Šidu (Srbija).
Iz Kazališta BESA najavljuju i otočku turneuju po srednjedalmatinskim otocima ove zime.
Izvor: Artinfo.ba, Kazalište BESA