Parkovi Hrvatske na mobilnoj aplikaciji

Objavio: Pokret Otoka - 22.03.2017.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i UNDP-ov projekt PARCS su predstavili novu mobilnu aplikaciju Parkovi Hrvatske.

Aplikacija je službeni mobilni vodič kroz osam nacionalnih i 11 parkova prirode koji će vam omogućiti lakše snalaženje u parkovima. Povezana je i u potpunosti integrirana s web odredištem Parkovi Hrvatske pokrenutim prošle godine, a sav sadržaj za nju pripremili su stručni djelatnici parkova.

parkovi

 

Aplikacija omogućava individualno planiranje posjeta bilo kojem od 19 hrvatskih parkova te kupnju ulaznica putem webshopa, a tijekom boravka u parku pomoću nje možete proučiti brojne zanimljive lokacije, dobiti niz korisnih informacija ili jednostavno pogledati kojim smjerom krenuti dalje.

Prva aplikacija koja koristi Bluetooth na otvorenom

‘Parkovi Hrvatske prva je aplikacija u Hrvatskoj koja koristi tehnologiju Bluetooth na otvorenim prostorima. Putem gotovo 400 beacon prijenosnika omogućava unaprijeđen doživljaj boravka u parkovima jer posjetitelje obavještava kad se nađu u blizini neke zanimljive lokacije ili atrakcije, bilo da je riječ o prirodnim i kulturnim znamenitostima, aktivnostima ili rutama dostupnima u svakom pojedinom parku’, ustvrdila je Valentina Futač, voditeljica UNDP-ovog projekta PARCS.

 

parkovi

 

Aplikacija uključuje interaktivnu kartu svih parkova s 1.172 ucrtane staze i lokacije te donosi zanimljive činjenice i dodatne multimedijske sadržaje za 283 atrakcije i 889 aktivnosti u parkovima, a pored toga dostupna je i u izvanmrežnom (offline) načinu rada.

Dodatno, aplikacija omogućava podjelu doživljaja s ostalim korisnicima te predstavlja samo jedno od brojnih ulaganja u unapređenje posjetiteljske infrastrukture i kvalitete doživljaja u hrvatskim parkovima.

Priroda je najjači hrvatski brend

‘Zaštićena priroda, a posebno naših osam nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, najjači je hrvatski brend, što potvrđuje i više od 3,5 milijuna posjetitelja samo u prošloj godini.

Svi su oni sa sobom ponijeli prekrasne slike i doživljaje, a na nama je da ih ubuduće informiramo te educiramo o važnosti očuvane prirode. Upravo su zato naši napori usmjereni prema planovima upravljanja područjima Natura 2000,  ulaganjima u istraživanja, ali i razvoju posjetiteljske infrastrukture u parkovima, za što na raspolaganju imamo gotovo 900 milijuna kuna sredstava iz fondova Europske unije.

 

Izvor: tportal.hr

Autor fotografija: Ministarstvo zaštite okoliša