”PAMETNI OTOCI” na Krku i Hvaru – Konferencija Veleposlanstva Danskog Kraljevstva o održivom životu na otoku

Objavio: Paula Bolfan - 15.10.2018.

Konferencija ”Pametni otoci” koja će se održati 18. listopada na Krku i 19. listopada na Hvaru inicijalno je započeta od strane Veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici, a tema je sustav cirkularne ekonomije i održivog života koji je postignut na tamošnjim otocima.

Radi se o otoku Samso i otoku Bornholm, a predstavit će ih gradonačelnici i predstavnici institucija i poduzeća koja su uspjela zaustaviti depopulaciju i organizirati sustav cirkularne ekonomije.

Veleposlanstvo Kraljevine Danske poslalo je pozive svim predstavnicima hrvatskih županija, gradova, općina i poduzeća da im se pridruže na tematska predstavljanja na Krku, 18.10.2018. i na Hvaru, 19.10.2018.

Ulaz je otvoren za sve zainteresirane, a detaljan program za obje lokacije možete pronaći na službenoj stranici.

I vi se možete prijaviti i sudjelovati. (PRIJAVA)
.

 

screenshot webpage Smart islands 2018.

.

Konferenciji će prisustvovati pojedini ministri i predstavnici drugih relevantnih institucija

Iako će većina primjera biti otočne naravi, ovo nipošto nije samo otočna priča. Program događaja sastoji se od tematskih panel diskusija hrvatskih i danskih predstavnika države, županija, gradova i općina, vodećih poduzeća i institucija, primjera iz prakse i razmjene iskustava. Najavljeno je sudjelovanje ministara ŽalacButković i Ćorić, kao i niz drugih predstavnika relavantnih institucija. (komunal.hr)

Programe pogledajte ovdje: PROGRAM KRK i PROGRAM HVAR

Pokret Otoka također će prisustvovati na konferenciji koja će se održati na Krku. Više o tome moći ćete pročitati nakon konferencije, na portalu www.otoci.eu.

__________

Autorica: Paula Bolfan
Izvor: urbandanish.solutions , komunal.hr
Fotografija: screenshot urbandanish.solutions