PAG – Run Croatia poziva 29. travnja na treći međunarodni polumaraton

Objavio: Paula Bolfan - 15.03.2018.

U periodu kada na Pag rijetko koji turist zaluta, ovaj iznimni sportski dogadjaj u organizaciji tvrtke Run Croatia i Turističke zajednice grada Novalja dovodi goste iz Slovenije, BiH, Njemačke, Švedske, Austrije, Italije, Južne Koreje, Kanade i drugih zemalja.

I ove se godine treće izdanje Međunarodnog polumaratona na otoku Pagu poklapa s prvomajskim praznikom, davajući mogućnost spajanja godišnjeg odmora od 27.04. do 01.05.2018. s bogatim vikend programom za trkače i njihovu pratnju.
.

Trčanje s pogledom na more

Što ovaj polumaraton čini posebnim jest atraktivna i zahtjevna staza od 21 km koja spaja ribarsko mjesto Lun i turističko središte Novalju. Trči se po asfaltnoj cesti uz suhozide i stoljetne lunjske maslinike, s pogledima na more i na veličanstveni Velebit.
.

Što bi moglo biti bolje za trkače nego da prožive svoju strast za trčanjem u prekrasnoj otočnoj prirodi?

U zoni cilja u Novalji, na glavnom gradskom trgu, priprema se veseli doček uz podjelu unikatnih medalja za sve sudionike, ručak, dodjelu bogatih nagrada na kvizu i ceremoniju pobjednika. Za trkače koji odaberu ‘Premium’ paket dobivaju uključenu Pasta Party večeru, turistički obilazak lunjskog maslinika i panoramsku vožnju brodom iz Novalje do starta u Lunu.

Datum održavanja utrke: nedjelja 29.04.2018.
Disciplina: polumaraton, 21km
Start: Lun/Tovarnele
Cilj: Novalja
.

Okvirni program – subota, 28.04.2018.

– Besplatan dermatološki pregled madeža za trkače i njihovu pratnju vode iskusni dermatolozi iz Udruge za prevenciju raka kože i ostalih bolesti kože “Zdravi pod suncem”.

– Fešta od Maja na glavnom gradskom trgu, Novalja – live koncert uz kulinarsku ponudu otočne kuhinje i lokalnih proizvoda.

Kotizacija: regularna cijena već od 225 HRK
Prijave i uplate (do 15.04.2018.): runcroatia.hr ili stotinka.hr
Aktualne informacije: facebook.com/runcroatia

 

 

__________
Autorica: Iva Hafner

Fotogalerija: Run Croatia
Fotografija: pixabay/vsemencic