PAG – Prvenstvo jadranskih otoka u stolnom tenisu

PAG – Prvenstvo jadranskih otoka u stolnom tenisu

Objavio: Andrea Beader - 10.10.2022.

Završeno je 10. Prvenstvo jadranskih otoka održano u Pagu u organizaciji Stolnoteniskog kluba Pag

Na 10. Prvenstvu jadranskih otoka nastupilo je 128 natjecatelja sa sedam hrvatskih otoka: Korčula, Brač, Zlarin, Pag, Rab, Krk, Lošinj, u osamnaest kategorija od najmlađih početnika do najstarijih veterana 60+.

 

Prvenstvo jadranskih otoka u stolnom tenisu

10. jubilarno Prvenstvo, okupilo je i veliki broj uzvanika, među kojima su bili izaslanik Predsjednika RH, Željko Jovanović, gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić, načelnik Općine Malinska Robert Anton Kraljić, predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja Dubravko Devčić, ravnateljica OŠ Jurja Dalmatinca u Pagu Željka Zubović, predsjednik školskog odbora OŠ Jurja Dalmatinca Anthony Buljanović, direktorica turističke zajednice grada Paga Vesna Karavanić, predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš, direktor HSTS-a Renato Čengić te na kraju Zbigniew Jacek Korcz, župni vikar koji je ujedno blagoslovio Prvenstvo.

U uvodnom govoru izaslanik Predsjednika RH Željko Jovanović, savjetnik za sport, iskazao je zadovoljstvo mnoštvom okupljenih stolnotenisača i stolnotenisačica pogotovo djece osnovnoškolskog obrazovanja. Predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš naglasio je da je ovoliki broj sudionika na 10.

Prvenstvu jadranskih otoka u stolnom tenisu, rezultat kontinuiranog ulaganja u razvoj stolnog tenisa na otocima, te je čestitao Stolnoteniskom klubu Pag na sjajnoj organizaciji. Direktor HSTS-a Renato Čengić, naglasio je potrebu za razvojem stolnog tenisa na hrvatskim otocima, te obećao potporu pri ovakvim projektima poput Prvenstva jadranskih otoka.

Sve prisutne u dvorani, natjecatelje, trenere, gledatelje sa cijelog otoka Paga, blagoslovio je Zbigniew Jacek Korcz, župni vikar. Na kraju je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić naglasio da je upravo Renato Čengić inicijator Prvenstava jadranskih otoka i to još 2010. godine Ante Fabijanić obećao je svoju podršku stolnom tenisu na otocima, a pogotovo Stolnoteniskom klubu Pag, a kao čin otvorenja Renato Čengić i Ante Fabijanić razmjenili su nekoliko revijalnih poena na plavom stolnoteniskom stolu.

 

Cjelodnevni program

U cjelodnevnom natjecanju moglo se je uživati u pregršt kvalitetnih mečeva, počevši od najmlađih početnika do veterana iznad šezdeset godina. Bilo je tu suza, smijeha, zabave, odigravanja revijalnih mečeva (Pag- Zlarin odigravaju meč prijateljstva već petu godinu, izvan redovnog natjecanja).

S obzirom na veliki broj prijavljenih natjecatelja, 10. Prvenstvo jadranskih otoka se je produžilo do večernjih sati, ali nitko nije pokazivao znakove umora. Prvenstvo je završeno odigravanjem prijavljenih devetnaest parova, miješanih po dobi, spolu, otoku.

Vrhunac Prvenstva je bila svečana dodjela odličja pobjednicima, u Hotelu Belveder u Pagu, gdje je domaćin i smjestio sve sudionike natjecanja. Ceremoniji proglašenja pobjednika pridružio se je i načelnik Općine Malinska, Robert Anton Kraljić, predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja, Dubravko Devčić uz već prisutne, predsjednika HSTS-a Zlatka Pospiša, direktora HSTS-a Renata Čengića, ravnateljicu OŠ Jurja Dalmatinca iz Paga, direktoricu TZ grada Paga Vesnu Karavanić te gradonačelnika grada Paga Antu Fabijanića.

Domaćin i organizator 10. Prvenstva jadranskih otoka u stolnom tenisu, Stolnoteniski klub Pag pokazao se je pravim izborom za ovakvo natjecanje te je dobio sve komplimente prisutnih na dodjeli odličja.

.

 

.

 

Priča o Prvenstvima jadranskih otoka ide dalje

Slijedeće 2023. godine Prvenstvo jadranskih otoka ide do Malog Lošinja koji se je već iskazao u organiziranju istoga.

Za kraj mali podsjetnik o povijesti Prvenstava jadranskih otoka u stolnom tenisu. 1.Prvenstvo održalo se je 2012. godine na Korčuli, Vela Luka organizatora Stk „Lučica“, da bi 2013. godine domaćin bio Mali Lošinj i Stk “Mali Lošinj. 2014. godine 3. Prvenstvo jadranskih otoka održava se na Krku, Malinska-Dubašnica i Stk “Malinska-Dubašnica”, slijede 2015. godine Korčula, 2016. godine Krk, po prvi puta 2017. godine kao organizator i domaćin 6.

Prvenstva pojavljuje se dvije godine prije osnovan Stk Pag iz Paga. 7.Prvenstvo održava se opet na Lošinju, Mali Lošinj, 2019. godine Korčula je opet domaćin, da bi došla pandemijska 2020. godine kada se prvenstvo nije održavalo. Krk organizira 2021. godine 9. Prvenstvo te na kraju, 10. jubilarno Prvenstvo jadranskih otoka u stolnom tenisu dolazi opet 2022. godine na otok Pag, grad Pag u organizaciji Stolnoteniskog kluba Pag.

 

__________
Autor: Grad Pag i TZ Pag
Naslovna fotografija: Grad Pag i TZ Pag