PAG – Plesna škola Kissa najavljuje plesno natjecanje “ Ples pod maskama”

PAG – Plesna škola Kissa najavljuje plesno natjecanje “ Ples pod maskama”

Objavio: Mirna Dalić - 13.01.2021.

Nakon online Božićne predstave, plesna škola Kissa s otoka Paga najavljuje plesno natjecanje “Ples pod maskama”. Natjecanje će se održati online ako povratak u dvorane ne bude moguć.

Iz ljubavi prema otoku iz ljubavi prema umjetnosti. Vodili smo se poznatom izrekom; “We have art so that we shall not die of reality.” – Friedrich Nietzsche ·

Iz dalekih, beskrajnih pučina i najdubljih mora, nošena valovima, princeza mora, zaustavila se nakratko na obali našega otoka. Svojom vedrinom zajedno sa Burom otjerala je sumorne oblake i ostavila svoj bljeskavi trag od školjaka i soli da je pamtimo zauvijek i ne izgubimo nadu…

Bliži se vrijeme karnevala, s Paga nam stižu fotografije Katice Mustapić koja je ljepote otoka ovjekovječila fotografijom. Članica udruge Kissa Lana Perković je utjelovila Morsku Princezu, tekst je osmislila Marina Perković , a za ideju i koncept je zaslužna Kristina Alaburić voditeljica udruge Kissa.

Umjetnost i ljepote otoka spoj su koji ostavlja bez daha. Još jednom veličanstveni otok Pag i Fortica. Karnevalska razglednica Otoka Paga najava je plesnog natjecanja “ Ples pod maskama”, koje će se ove godine održati na jedan drugačiji, virtualan način, ako povratak u plesne dvorane ne bude moguć.

 

___________

Izvor: Kristina Alaburić

Fotografije: Katica Mustapić

Tagovi: , ,