PAG – Osam novih medalja za Siranu Gligora na dodjeli nagrada ”World Cheese Awards”

PAG – Osam novih medalja za Siranu Gligora na dodjeli nagrada ”World Cheese Awards”

Objavio: Paula Bolfan - 26.10.2019.

Na ovogodišnjem natjecanju World Cheese Awards, ovog puta održanog u Bergamu u Italiji, pored rekordno prijavljenih 3.804 sireva iz cijelog svijeta, Sirana Gligora je osvojila čak 8 medalja; 4 zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), 2 srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te 2 bronce (Žigljen i Liburjan).

“Ovo nam služi i kao potvrda kontinuirane izvrsnosti našeg Paškog sira ZOI koji je i prošle godine na istom sajmu osvojio Supergold, a ove godine na Great Taste Awards u Londonu maksimalne 3 zvjezdice. Vrlo smo zadovoljni da i dalje naši afinirani sirevi, poput ovčjeg Likotina odležanog u komini maraske osvajaju najviše nagrade. To nam daje poticaj da ih i dalje proizvodimo i usavršavamo. Naime, prije dva mjeseca afinirali smo sireve u višnji maraski, a trenutno se radi afinaža sira u vinskom dropu i komini masline. Pošto se radi o relativno nepoznatim sirarskim tehnikama u Hrvatskoj, ovakva priznanja pomažu približavanju takvih, unikatnih proizvoda našim potrošačima. Veseli nas i činjenica da je i jedan naš potpuno novi proizvodi, sir sa senfom, koji nije stigao ni do polica trgovina, već osvojio srebrnu medalju na ovom sajmu” izjavio je Šime Gligora.

.
Među hrvatskim predstavnicima na ovogodišnjem WCA, Sirana Gligora osvojila je najviše medalja

Iz Gligore poručuju da nastavljaju raditi vrhunske sireve i da se nadaju novim svjetskim priznanjima na nadolazećim natjecanjima sireva i hrane, te da uz novootvorene delikatesne trgovine u Zagrebu u centrima Arena i Cvjetni, upravo uređuju novu “Cheese & Deli” trgovinu u centru Splita.

.
INFO
.

  • www.gligora.com
  • https://www.facebook.com/sirana.gligora/
  • https://www.instagram.com/gligoracheese.deli/
  • https://twitter.com/gligoracheese

.
WEBSHOP
.

  • webshop.gligora.com

GLIGORA KATALOG 2020

Posljednje nagrade

  • 3* award for PASKI SIR at Great Taste Awards 2019, London, UK
  • 3* award for LIKOTIN AFFINATED IN OLIVE PRESS at Great Taste Awards 2019, London, UKSilver Medal for PASKI SIR, International Cheese Awards 2019
  • 1* award for JADRANSKI at Great Taste Awards 2019, London, UK

__________
Izvor: Sirana Gligora
Naslovna fotografija: Sirana Gligora