PAG – Finale Hrvatskog veslačkog kupa i Osmerci održat će se 21. rujna

Objavio: Paula Bolfan - 05.09.2019.

U organizaciji Veslačkog kluba Pag i Hrvatskog veslačkog kupa, 21. rujna u Pagu će se održati finale Hrvatskog veslačkog kupa u svim disciplinama i za sve uzraste, a 22. rujna održat će se Međunarodna regata Osmerci

.
Finale Hrvatskog veslačkog kupa

Svi pobjednici kontinentalnih i dalmatinskih kupova natječu se za ukupnog pobjednika Republike Hrvatske – najavljuje Radio Pag.

Prijave za natjecanje traju do 18. rujna i tada će se znati točan broj sudionika. Pokrovitelji i suorganizatori finala Hrvatskog veslačkog kupa su Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga.
.
.
Regata Osmerci

U nedjelju, 22. rujna održat će se Međunarodna regata Osmerci na Pagu od Zrća do grada Paga u dužini od 15 km. Organizatori regate su Veslački klub Pag i Hrvatski veslački savez, a pravo nastupa imaju sve prijavljene posade koje mogu biti sastavljene od veslača natjecatelja i veslača rekreativaca.
.
.
Mogu biti klupske, kombinirane po spolu, ovisno o kategoriji (juniori, seniori, veterani ili kombinirani). Međunarodna veslačka regata Zrće-Pag idealna je za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslača pa će i ove godine na regatu doći najbolji hrvatski veslači, uključujući Martina i Valenta Sinkovića.

Pokrovitelji i suorganizatori Međunarodne regate Osmerci na Pagu su Grad Pag, Grad Novalja, Turistička zajednica grada Paga i Turistička zajednica grada Novalje.

___________
Izvor: Radio Pag
Naslovna fotografija: znet