PAG – 23. PagArt Festival 2021.

PAG – 23. PagArt Festival 2021.

Objavio: Andrea Beader - 31.07.2021.

23. PagArt Festival donosi tri koncerta i jednu predstavu, a održat će se od 1. do 12. kolovoza

.

PagArt Festival će početi recitalom Lovre Pogorelića, pijanista i umjetničkog voditelja festivala, koji će u crkvi sv. Frane svirati grandiozne i rijetko izvođene “Transcendentalne etide” F. Liszta.

U kuli Skrivanat održat će se predstava „Svila“, rađena prema djelu Alessandra Baricca. Predstavu je režirao Filip Šovagović. Uz originalnu glazbu beogradske skladateljice Katarine Ranković koja će na izvedbi svirati klavir i koristiti elektroniku. U predstavi sudjeluju glumci Goran Grgić, Fabijan Komljenović, Ana Pogorelić i Luna Pilić.

U Starom gradu nastupit će flautistica Renata Penezić, uz gitarsku pratnju Darka Petrinjaka, s programom Vivaldija, Papandopula i Gorana Listeša.

U crkvi sv. Frane predstavit će se mladi glazbenik Arsen Dalibaltayan, koji će pored Beethovena, Chopina i Liszta izvesti i jednu skladbu Blagoja Berse.

PagArt Festival podržavaju Ministarstvo kulture, Zadarska županija, Grad Pag, Turističke zajednice Grada Paga i Zadarske županije. Kao i čitav niz privatnih donatora te Župni ured Pag. Festival se odvija u produkciji i organizaciji Umjetničke organizacije i kazališne družine „Lovro&Nina“.

 

 

__________
Izvor: radiopag.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.