Outward Bound Croatia: Trotjedni volonterski projekt za mlade

Objavio: Pokret Otoka - 16.03.2019.

Outward Bound Croatia u suradnji s Europskim snagama solidarnosti provest će trotjedni volonterski projekt “Navigating tradition – building experiences”. Na projektu će sudjelovati volonteri od 18 do 30 godina iz pet različitih zemalja Europe: Španjolska, Hrvatska, Italija, Grčka i Poljska.

Prva dva tjedna, s početkom 25. ožujka, volonteri će boraviti u Outward Bound Croatia edukacijskom centru u Velikom Žitniku gdje će naučiti izrađivati drveni namještaj koji će svoje mjesto naći u spomenutom edukacijskom centru. Nadalje, tamo će se upoznati s lokalnim stanovništvom koje se bavi održivim razvojem. Trećeg tjedna projekta volonteri će u Sumartinu na otoku Braču saznati više o pomorskom nasljeđu i izazovima s kojima se ova otočna zajednica susreće. Zadaci volontera uključivat će pomoć na brodogradilištu pri restauraciji. Preostalo je još nekoliko mjesta, nemoj gubiti vrijeme i prijavi se. Detaljne informacije možeš dobiti na office@outwardbound.hr.

volonoteri outwardbound

Outward Bound Croatia član je međunarodne Outward Bound International mreže koja se bavi organizacijom eksperimentalnih programa u prirodi s fokusom na učenje. Glavni cilj organizacije jest provođenje inovativnih programa u prirodi za školarce i mlade, s naglaskom na one koji su slabijeg imovinskog stanja.

Prijave na e-mail: tamara.lipnjak@outwardboundcroatia.com

________

Izvor i fotografije: Outward Bound Croatia