EDUKACIJA – Otvoren novi ciklus edukacija za buduće društvene poduzetnike

Objavio: Pokret Otoka - 01.02.2018.

Studiraš i želiš još više unaprijediti svoje znanje? Znanje koje stječeš na fakultetu ti nije dovoljno? Želiš steći iskustva iz prakse? Imaš do 25 godina? Mlad si i nezaposlen? Otvorili smo novi ciklus edukacija baš za tebe!

Sve više društvenih poduzetnika formalizira svoje poslovanje, a svojim društvenim, ekološkim i ekonomskim ciljevima nastoji osigurati dobrobit svojim zaposlenicima, članovima, lokalnoj zajednici ili društvu općenito.

 

Edukacija mladih i njihovo poduzetničko osposobljavanje je prioritet!

Na poduzetničkom putu svih nas, a osobito poduzetnika početnika stoje različite financijsko-administrativne barijere – od neuređenosti zakonodavnog okvira, odabira pravnog oblika, zahtjevne administracije, osiguranja financijske stabilnosti, zapošljavanja, traženja kvalitetnog knjigovodstvenog servisa koji razumije potrebe današnjeg tržišta (ili barem zna što to je društveno poduzetništvo!)…, pa sve do činjenice da je pronaći kvalitetnog financijskog administratora za EU projekte “znanstvena fantastika”.

U sklopu projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., ACT Konto d.o.o. zajedno s partnerima – GONG, i našim članovima Synergia savjetovanje d.o.o. i Zadruga za etično financiranje, provode projekt pod nazivom FAIR net – Mreža FAIR (Financije, Administracija i Računovodstvo) poslovanja u društvenim poduzećima. Jedan od ciljeva projekta je i educirati mlade, nezaposlene osobe, tj. upoznati ih s osnovnim pojmovima, procedurama i tehnikama potrebnim za vođenje financijske administracije u društvenim poduzećima uključujući udruge, zadruge i trgovačka društva. Ciljana skupina projekta su mlade osobe do 25 godina starosti uz uvjet nezaposlenosti.

Jedan od ciljeva projekta je i educirati mlade, nezaposlene osobe, tj. upoznati ih s osnovnim pojmovima, procedurama i tehnikama potrebnim za vođenje financijske administracije u društvenim poduzećima uključujući udruge, zadruge i trgovačka društva. Ciljana skupina projekta su mlade osobe do 25 godina starosti uz uvjet nezaposlenosti.

 

Prijavi se i sudjeluj u edukativnom programu!

Zbog velikog interesa otvoren je drugi ciklus edukacije pod nazivom “Financijski administrator u društvenim poduzećima”. Edukacije je besplatna i podijeljena u 5.različitih modula koji obuhvaćaju financijsko i administrativno poslovanje udruga, zadruga i trgovačkih društava, a namijenjena je mladima i nezaposlenima do 25 godina.

Edukacija počinje 19.02.2018, a rok za prijavu je 15.02.2018.

Predavanja će se odvijati on-line, a moduli se sastoje od teorijskog i praktičnog dijela, projektnog zadatka te on-line provjere znanja. Nakon završene edukacije svaki kandidat dobiva potvrdu o završenoj neformalnoj edukaciji za “Financijskog administratora u društvenom poduzeću”.

 

Sve informacije za društvene poduzetnike na jednom mjestu!

U proteklih nekoliko godina, intenzivno radeći za i s (društvenim) poduzetnicima, primjetili smo da ne postoji jedno mjesto gdje bi oni mogli naći informacije važne i korisne za njihovo svakodnevno financijsko poslovanje te postaviti pitanja ili podijeliti svoja iskustva vezana uz hrvatski zakonodavni okvir i pravnu regulativu. Na tragu tih spoznaja okupili smo stručnjake iz više organizacija/poduzeća i osmislili projekt koji će u sljedećih godinu dana odgovoriti na gore navedene probleme, potrebe i izazove.

U sklopu projekta razvijena je FAIRnet PLATFORMA koja pruža stručne i kvalitetne knjigovodstveno-računovodstvene informacije, edukaciju i savjetovanje o financijskom poslovanju i upravljanju. Ukoliko imate potrebu za stručnim i kvalitetnim knjigovodstveno-računovodstvenih uslugama, tražite edukaciju i savjetovanje o financijskom poslovanju i upravljanju za vaše društveno poduzeće ili želite pravovremeno dobiti sve relevantne informacije iz domene financija, administracije i računovodstva posjetite FAIRnet portal na sljedećem linku www.fairnet.hr.

FAIRnet – Mreža FAIR poslovanja u društvenim poduzećima okuplja različite aktere iz područja financija, administracije i računovodstva koji pružaju podršku društvenim poduzetnicima za kvalitetnije financijsko upravljanje poduzećem. Članovi FAIRnet mreže imaju posebne pogodnosti: sudjelovanje u forum raspravama, mogućnost konkretnog pitanja nekog od FAIRnet stručnjaka, pristup poslovima objavljenima na FAIRnet portalu kao i pregledavanje kvalitetnog i kvalificiranog kadra iz FAIR područja.

Do 31.05.2018. članstvo u FAIRnet mreži je besplatno te pozivamo sve zainteresirane da se pridruže.

__________

 Autorica: Maja Dragojević

Fotografija: Pixabay