Otok Pag u travanj ulazi brigom o zdravom životu

Objavio: Pokret Otoka - 31.03.2017.

Travanj na Pagu bit će doslovno u pokretu kako i priliči našim članovima iz redova sportskih udruga. Naime, Kristina Alaburić, voditeljica Udruge Kissa ujedno je i organizatorica projekta koji tijekom mjeseca travnja okuplja brojne aktere zdravog života te tijekom brojnih radionica, događanja, utrka i predavanja aktivnoj potiče lokalno stanovništvo na zdraviji život u skladu s prirodom.

“Mjesec otvara Pag Island Star Trek kojeg na otok dovodi Šimun Cimerman, a slijede ga brojne edukacije za djecu, ali i umirovljenike koji će imati priliku slušati predavanja stručnjaka o temama zdravlja kroz fizičku aktivnost, ali i onog psihičkog aspekta, ništa manje bitnog. Tako će se osim Vježbanjem do zdravlja, održati i predavanje o Prednostima i manama društvenih mreža danas, koje će voditi profesorica psihologije Nikolina Zunic Miočić.

Odrasle ćemo uz zdravstveni program crvenog križa Paga, mjerenje šećera i krvnog tlaka iznenaditi i kreativnim radionicama organiziranim u suradnji s članovima Pokreta otoka – yogilates s Majom Jurišić i otočki mostovi s Maricom Grgurinović.

Bogat program travnja završava se međunarodnim polumaratonom od 21 km te dječjom utrkom Kids run Island Pag u suradnji s partnerima Run Croatia. U dječjoj utrci će sudjelovati sve škole na otoku te očekujemo oko 700 djece polaznike osnovnih škola.

Kako zdrav život i sport ne ide bez kvalitetne i zdrave kuhinje logično je da smo naglasak stavili i na vrhunsku pašku otočnu gastro ponudu u koju smo uključili sve restorane koji rade u travnju – Bisto na katine i Konoba Bile iz Paga, Stari Kaštel, Riva, No 5, Antonio, Bistro Plac i Hotel Boškinac iz Novalje te Konoba Giardin iz Kolana.”

“Ovo je već treća godina organizacije Zdravog života mjeseca travnja koja je nastala kao ideja o proljetnom buđenju organizma nakon zimskog sna, pokret u travnju te osnaživanje za nastavak godine s posebnim naglaskom na motivacijiu i edukaciju od najmlađe dobi. Projekt iz godine u godinu poprima sve kvalitetniji sadržaj i veći odaziv lokalnog stanovništva kojima je prvenstveno i namijenjena. Svi smo odmalena učili da je u zdravom tijelu zdrav i duh te ovim dogašanjem želimo što više pojedinaca osvijestiti i potaknuti da se počne baviti sobom i preuzme svoj život u ruke.” – poručuje organizatorica projekta Kristina Alaburić voditeljica udruge Kissa te zahvaljuje svima koji su podržali projekt.

Važno je naglasiti i da je Kristina za organizaciju ovog događaja uspjela okupiti respektabilan broj i vrstu partnera – Zadarska Županija, Grad Novalja, TZ Grada Novalje, TZ Općine Kolan, Općina Povljana, TZ Općine Povljana, Grad Pag, TZ Grada Paga i GD Crvenog križa Pag. Pozivamo vas svih da nam se pridružite tijekom mjeseca travnja, a Pokretače pozivamo dodatno i na druženje s Pokretom i njegovu prezentaciju na Pagu u zadnjem tjednu mjeseca travnja o čemu ćemo naknadno pisati.