OTOČNI SAJAM U ZAGREBU- 37 proizvođača sa 14 otoka

Objavio: Pokret Otoka - 19.11.2017.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u petak je otvoren predbožićni sajam Hrvatski otočni proizvod, na kojemu će do 25. studenoga 37 proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Pašmana, Prvića, Krka, Raba, Paga, Korčule, Silbe, Lastova i Pelješca.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac istaknula je namjeru širenja „Hrvatskog otočnog proizvoda“ na cijelu Hrvatsku u cilju podrške izravne prodaje naših domaćih proizvoda.

Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire te ostale specifične otočne proizvode.

Oznaku Hrvatski otočni proizvod Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije. Radi se o prehrambenim, kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima i nematerijalnoj baštini. Proizvodi se rade uglavnom u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

Projekt je kreiran za poticanje razvoja poduzetništva, uključuje različite nacionalne razine, poslovne subjekte, promiče izvrsnost i prepoznatljivost otoka, čuva tradiciju i uvodi inovativnost te omogućuje rast i razvoj poslovanja proizvođača s naših otoka.

IZVOR |  Naši školji

FOTO | Hrvatski otočni proizvod

Video Hrt

Priča sa Raba iz Zagreba