OTOČNI DIJALOG – Ruralni razvoj otoka

OTOČNI DIJALOG – Ruralni razvoj otoka

Objavio: Mirna Dalić - 05.03.2021.

Nakon održana dva otočna podcasta na temu pomorskog dobra i energetske tranzicije, nastavljamo seriju dijaloga s jednako važnom temom za otočane – ruralni razvoj. 

Sigurni smo da mnogi od vas žele čuti više o tome što je ruralni razvoj i kakva su iskustva otočana u pripremi, i što je još važnije u provedbi projekata financiranih iz bespovratnih sredstava. Bukirajte kalendar za otočni dijalog koji će se održati 9. ožujka od 18 do 19.30 sati putem FB Live kanala i saznajte zašto je ruralni razvoj jako važan za budućnost i samoodrživost otoka; kako do financijskih sredstava;  što se i kako promijenilo proteklih godina te što nas očekuje u budućem financijskom razdoblju.

.

Podcast “Ruralni razvoj otoka” vodit će Katarina Slejko iz LAG-a 5, a njeni gosti su Vlaho Komparak, korčulanski pčelar i vlasnik OPG-a te dr.sc. Marin Kukoč, diplomirani inženjer agronomije i vlasnik tvrtke za savjetovanje s posebnim fokusom na ruralni razvoj. 

Podcast će biti dostupan uživo na službenoj Facebook Stranici Pokret otoka/Island movement. Prethodna registracija nije potrebna.

.

Online edukacija

Nakon podcasta slijedi stručni webinar u kojem će Marin Kukoč, objasniti postupak osnivanja OPG-a, te će pričati o poslovanju i o mogućnostima financiranja projekata putem mjera Programa ruralnog razvoja. Webinar će se održati 16. ožujka od 10 do 11 sati. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji i postavljati pitanja.  

Prijavnica za sudjelovanje na webinaru je obvezna te je možete ispuniti na POVEZNICI.

 

Cijeli program podcasta i online edukacija možete pronaći ovdje.

__________

Fotografija: Pokret Otoka