OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE – Prijavi se za webinar ”Energetski triatlon”

OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE – Prijavi se za webinar ”Energetski triatlon”

Objavio: Paula Bolfan - 18.10.2022.

Maja Pokrovac direktorica je gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske i jedna od najutjecajnih osoba u svijetu obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj i regiji. U utorak, 25. listopada u 18.00 sati, održat će webinar na temu ”Energetski triatlon”

Gospodarsko udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske strateški je partner Pokreta Otoka. Webinar će se održati putem ZOOM platforme, a sudionici će tijekom trajanja webinara moći postavljati pitanja na koja će im predavačica odgovoriti po završetku predavanja.

Webinar se održava u sklopi projekta ”Otoci predvodnici čiste energije” koji Pokret otoka provodi tijekom 2022. godine.

Prijavi se za webinar OVDJE

.Ključan poticaj za ubrzani razvoj obnovljivih izvora energije je trenutak kad ih je Europska Komisija proglasila prevladavajućim javnim interesom i pitanjem energetske sigurnosti. Ide se na pojednostavljenje procedura, dobivanja dozvola i mapiranje najboljih lokacija za OIE jer svi europski dokumenti naglašavaju da OIE projekte treba više i brže razvijati….

.
Gdje je Hrvatska u tome?

Za ostvarivanje ogromnog prirodnog potencijala imamo potrebno stručno znanje, investitore koji žele ulagati kroz nove poslovne modele, lokalne zajednice i građane zainteresirane za aktivno sudjelovanje u solarizaciji. OIE žele poljoprivrednici, obrtnici, iznajmljivači, poduzetnici vide velike uštede kroz OIE u energetsko-poduzetničkim zonama, uzgajivači ribe benefit vide u plutajućim solarima, vinogradari i voćari u agrosolarima…

….Cilj je svima jasan. A put do njega? Odgovore saznajte u utorak, 25. listopada u 18.00 sati.

Projekt ”’Otoci predvodnici čiste energije” sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije. Partneri na projektu su Splitsko Dalmatinska Županija, Općina Lumbarda, Grad Korčula, Grad Stari Grad, Grad Supetar, Općina Bol, Općina Postira, Općina Selca, Općina Nerežišča, Općina Pučišča i Općina Sućuraj.

_______________
Autor: Pokret Otoka, OIEH
Naslovna fotografija: Pokret Otoka