OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE – Otočni dijalog ”Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima”

OTOCI PREDVODNICI ČISTE ENERGIJE – Otočni dijalog ”Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima”

Objavio: Paula Bolfan - 02.05.2022.

U dijalogu će sudjelovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske, tvrtke za energetsko savjetovanje ”Vitar u krmu” i Pokreta Otoka

U srijedu, 04. svibnja, u 19.00 sati uživo na FB stranici Pokreta Otoka održat će se otočni dijalog naziva ”Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima”.
:

.
Otočni dijalog održava se u sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije”

U sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije” dosad je održan otočni dijalog naziva ”Građani i solarne elektrane”, a u narednom periodu očekuje nas i otočni dijalog na temu eMobilnosti.

U dijalogu teme ”Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima” sudjelovat će Veljko Radić, načelnik Sektora za programiranje, planiranje i vrednovanje politike razvoja otoka ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU; Maja Pokrovac, direktorica Gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatska; Mojca Soža, stručnjakinja za strateško planiranje u energetici ispred tvrtke za savjetovanje ”Vitar u Krmu” i Maja Jurišić, predsjednica Pokreta Otoka.

 

Zabilježite u kalendaru!

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo

.
Javne tribine i sastanci s predstavnicima lokalnih samouprava na Braču

U projekt ”Otoci predvodnici čiste energije” uključeno je čak šest bračkih općina: Općina Bol, Općina Selca i Općina Pučišća, u kojima su proteklog tjedna održane tri javne tribine za stanovništvo te Grad Supetar i Općine Postira i Nerežišća, u kojima će se iste aktivnosti održati tijekom idućeg tjedna.

Javne tribine vodili su Pokretovi stručnjaci za razvoj zajednice i energetiku – Maja Jurišić i Ivan Zoković.
.

Tribina ”Bračani biraju čistu energiju” u CZK Bol / Foto: Mirna Dalić

.
Tribine je sveukupno posjetilo oko 50-ak stanovnika otoka Brača.

.
Srednjoškolski program

Kao što već znamo, u sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije” odvija se i obrazovni program za srednjoškolske nastavnike pod stručnim vodstvom mag. educ. geogr. Antonia Morića Španića, koji s predstavnicima srednjih škola provodi prve susrete i planiranje zelenih projekata koji će se izrađivati do kraja ove školske godine.

Srednje škole uključene u projekt su:
.

  • Srednja škola Bol (Brač),
  • Srednja škola Brač, Supetar,
  • Klesarska škola Pučišća (Brač),
  • Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo (Vis),
  • Srednja škola Korčula,
  • Srednja škola Vela Luka (Korčula) i
  • Srednja škola Hvar.

Za sve informacije o projektu obratite nam se na info@islandmovement.eu.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Partneri na projektu su Splitsko Dalmatinska Županija, Općina Lumbarda, Grad Korčula, Grad Stari Grad, Grad Supetar, Općina Bol, Općina Postira, Općina Selca, Općina Nerežišča i Općina Pučišča.

____________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovnica: Mirna Dalić