OTOCI – Nove upute za ostvarivanje prava na povlašteni prijevoz

OTOCI – Nove upute za ostvarivanje prava na povlašteni prijevoz

Objavio: Andrea Beader - 04.10.2022.

Hrvatski nacionalni brodar Jadrolinija objavio je upute Agencije za obalni linijski prijevoz, koje vrijede za ostvarivanje prava za povlašteni prijevoz

Otočna iskaznica za povlašteni prijevoz putnika izdaje se na ime te je ista neprenosiva. Povlasticu, odnosno povlaštenu putnu kartu izdanu otočnom iskaznicom za putovanje može koristiti isključivo i jedino korisnik otočne iskaznice – prenosi morski.hr 

 

Nove upute vlasnicima otočkih iskaznica

Korisnik je prilikom ukrcaja dužan na zahtjev djelatnika brodara na uvid dati otočnu iskaznicu kojom je ishodovao povlaštenu putnu kartu za putovanje.

Tijekom putovanja korisnik je dužan posjedovati važeću otočnu iskaznicu za povlaštenu putnu kartu kojom je ista izdana.

Svako korištenje otočne iskaznice za povlašteni prijevoz putnika i vozila, odnosno korištenje povlaštene putne karte koja se ne bude koristila u skladu s prethodno navedenim smatra se zlouporabom.

U slučaju utvrđene zlouporabe otočne iskaznice korisniku će se ista rješenjem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture deaktivirati na razdoblje od 6 mjeseci, a u slučaju ponovljene zlouporabe i trajno oduzeti prava korisnika na povlašteni prijevoz.

Sve dodatne informacije vezano uz prava na povlašteni prijevoz ili uz otočnu iskaznicu možete dobiti u Agenciji za obalni linijski pomorski promet.

 

__________
Izvor: morski.hr 
Naslovna fotografija: