ONLINE SEMINAR – Osnivanje i uvjeti poslovanja OPG

ONLINE SEMINAR – Osnivanje i uvjeti poslovanja OPG

Objavio: Andrea Beader - 06.04.2021.

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane na besplatni online seminar „OPG – Osnivanje i uvjeti poslovanja” koji će se održati u petak, 09. travnja 2021. s početkom u 10 sati

 

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva – OPG – predstavljaju stratešku odrednicu hrvatske poljoprivrede, osiguravaju održivo gospodarenje prirodnim resursima, čuvaju bioraznolikost te utječu na zaustavljanje trenda depopulacije i daljnji razvoj ruralnih sredina.

Koji su uvjeti za osnivanje, a koji za poslovanje OPG, samo su neka su od pitanja na koja ćete dobiti odgovore na ovom seminaru na kojem će se obraditi sljedeće teme:

  • Koraci do osnivanja (O)PG-a (za sve one koji razmišljaju o započinjanju poljoprivredne djelatnosti),
  • Poslovanje (O)PG-a (uvjeti za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, porezi i doprinosi za (O)PG-ovce),
  • Dopunske djelatnosti na (O)PG-u,
  • Kako izračunati ekonomsku veličinu i kako koristiti AGRONET sustav.

 

O predavaču:

Dr.sc. Marin Kukoč, dipl.ing.agr. doktorirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „Procjena učinka pretpristupnih programa na poslovanje poljoprivrednih poduzeća u RH“.

Vlasnik je obrta SpartiuM Consulting, specijaliziranog za savjetodavne usluge iz područja ruralnog razvoja. Tijekom svoje profesionalne karijere održao je brojne edukacije korisnicima mjera EU programa ruralnog razvoja.

Autor je i brojnih stručnih članaka na temu ruralnog razvoja koje objavljuje u specijaliziranim časopisima namijenjenim poljoprivrednicima.

Predviđeno trajanje seminara je 3 sata.

Online seminar je besplatan za sve polaznike.

Za sudjelovanje na online seminaru prijavite se putem:

poveznice

– maila: dcp@dcp.hr

– telefona: 020/418-401

 

 

__________
Izvor: korcula.online
Naslovna fotografija: Unsplash.