ONLINE RASPRAVA – Ciljevi održivog razvoja u Hrvatskoj

ONLINE RASPRAVA – Ciljevi održivog razvoja u Hrvatskoj

Objavio: Andrea Beader - 16.04.2021.

CROSOL (Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske) poziva na predstavljanje izvještaja i online diskusiju na temu ciljevi održivog razvoja i Agende 2030 u Hrvatskoj

Rasprava o coljevima održivog razvoja će se održati Zoom-a. Direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić je jedna od stručnjaka koji će sudjelovati u raspravi. ODRAZ je dio tima koji je dao doprinos u pisanju izvještaja analizom Ciljeva br. 8, 11 i 12.

Izradu izvještaja je koordinirao CROSOL, a u njegovoj izradi su sudjelovale brojne druge organizacije civilnog društva, uključujući i ODRAZ, s ekspertizom unutar pojedinih ciljeva održivog razvoja. Riječ je o prvom neovisnom (nevladinom) i sveobuhvatnom izvještaju o provedbi ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta „Towards open, fair and sustainable Europe in the World – EU Presidency Project 2019-2021“, financiranom od strane Europske komisije. Riječ je o prvom neovisnom (nevladinom) i sveobuhvatnom izvještaju o provedbi ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj.

Online rasprava na temu ciljevi u održivom razvoju održati će se 20. travnja 2021. u 10:00 sati.

U raspravi će sudjelovati stručnjaci iz područja održivog razvoja:

  • Mirta Mandić, voditeljica Službe za globalna pitanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova
  • Lidija Pavić-Rogošić, direktorica udruge ODRAZ – Održivi razvoj zajednice
  • Rilli Lappalainen, predsjednik CONCORD Europe, konfederacije europskih organizacija civilnog društva za međunarodnu razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć

Rasprava će se održati putem Zoom platforme na engleskom jeziku, a za sudionike će biti osiguran prijevod.

Registracija je dostupna na sljedećoj poveznici. 

 

 

__________
Izvor: odraz.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.