ONLINE KONFERENCIJA – Projekti SUSHI DROP i InnovaMare

ONLINE KONFERENCIJA – Projekti SUSHI DROP i InnovaMare

Objavio: Andrea Beader - 30.03.2021.

Prijavite se na konferenciju Inovativna rješenja za održivost Jadranskog mora koji zajednički organiziraju projekt SUSHI DROP i strateški projekt InnovaMare. Održati će se u utorak 27. i srijedu, 28. travnja, u Zadru i online.

 

Projekt SUSHI DROP (SUstainable fiSHeries wIth DROnes data Processing) se bavi razvojem prilagođenog podvodnog drona (UUV tehnologija) s akustičnom opremom i optičkom tehnologijom.

Razvoj prilagođene opreme je za potrebe razvoja neinvazivne metode procjene stanja okolišnog staništa, populacije ribljih stokova. Općenito za praćenje stanja bioraznolikosti morskih ekosustava na područjima gdje nije moguće klasično uzorkovanje.

Projekt InnovaMare osmišljen je kako bi se razvio i uspostavio model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe praćenja, kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru.

Jedan od glavnih izazova projekta InnovaMare je povećanje učinkovitosti inovacijskih aktivnosti u relevantnim područjima plave ekonomije – povećanjem prijenosa znanja unutar područja suradnje.

Cilj ove suradnje je kombiniranje znanja, iskustva i informacija sa strateške i operativne razine s ciljem razvoja novih inovativnih rješenja kroz inovacijski ekosustav kojemu je misija održivost Jadranskog mora.

Fokus ovog događaja je okupiti dionike

  • donositelje odluka na nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini,
  • znanstveno-istraživačku zajednicu

te otvoriti raspravu o razvoju inovativnih rješenja kroz inovacijski ekosustav u području plavog rasta.

Okrugli stol / konferencija će biti održana prema rasporedu na poveznici, na engleskom jeziku.

Sudjelovanje je besplatno i može se prisustvovati online. Registrirati se možete prijavom u nastavku teksta, zaključno s ponedjeljkom, 26. travnjem.

Dodatne informacije i upute za povezivanje događanje prijavljenima ćemo pravovremeno dostaviti. Predviđena je usluga simultanog prevođenja, a događaj će biti sniman.

Za sva dodatna pitanja o organizaciji možete se obratiti na e-mail adresu: innovamare@hgk.hr.

Uspješna suradnja projekta SUSHI DROP i strateškog projekta InnovaMare u okviru Interreg programa Italija – Hrvatska rezultirala je organizacijom ovog zajedničkog događaja u području plave ekonomije.

Organizatori ovog okruglog stola / konferencije su Sveučilište u Rijeci i Hrvatska gospodarska komora. Partneri na projektu InnovaMare, sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Alma Mater Studiorum – Sveučilištem u Bologni, partnerima na projektu SUSHI DROP.

Više informacija o projektima dostupno je na stranicama i društvenim mrežama: InnovaMare i SUSHI DROP.

 

 

__________

Izvor: www.hgk.hr

Naslovna fotografija: Pixabay.