Online edukacija I Prometna rješenja za otoke

Objavio: Pokret Otoka - 18.01.2020.

Na mnogim EU otocima promet je jedan od najvažnijih izvora emisije CO2. Uz gorivo koje se koristi za brojne automobile, trajekti čine velik dio ugljičnog otiska na otoku.

Ukoliko otočne zajednice žele smanjiti utjecaj na klimu i pospješiti njihov prometni sustav, morati će se pokazati kreativnima u promjeni tehnologije koja se koristi, ali i promišljati o tome kako stanovnici i turisti mogu koriste prijevozna sredstva dostupna na otoku i oko njega.

Ova online edukacija predstaviti će brojna prometna rješenja koja mogu pomoći otocima EU-a prilikom procesa promjene. Počevši s prvim europskim električnim trajektom raspoređenim na otoku Aero u Danskoj, dalje  ćemo istražiti rješenja za dijeljenje električnih automobila u vlasništvu građana i obnovljivi vodik, prije nego što ćemo zaroniti u otvorenu raspravu sa svim sudionicima o učinkovitim prometnim rješenjima za otoke.

Govornici:

– Halfdan Abrahamsen, Ærø EnergyLab
– Lukas Reichel, Som Mobilitat
– Enrique Giron, Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking

Kada, gdje i kako?

Online edukacija će se održati 23. siječnja u trajanju od jednog sata, započevši u 11:00 sati putem platforme GoToWebinar. Organizator edukacije jest Tajništvo za čistu energiju EU otoka koje sugerira registraciju za sudjelovanje.

_____________

Izvor: www.euislands.eu

Slika: www.pixabay.com