OLIB – Projekt udruge SOL pomaže bodulima u svakodnevnom životu

Objavio: Maja Jurišić - 04.09.2018.

Udruga Sol s Oliba pokrenula je projekt “Treba mi u Zadru” kojim će žiteljima Oliba, Silbe i Premude nastojati osigurati dostavu namirnica , lijekova i drugih nužnih proizvoda iz Zadra. Jedan Olibljanin dva puta tjedno u gradu će za otočane obavljati opskrbu i sitne poslove.

Projekt je krenuo od , 1. rujna eksperimantalno i potrajat će do kraja godine. Inicijator Olibljanin Denis Kleva kaže nam kako je predložio ovaj zadatak jednom sumještaninu: Rekao mi je ajmo probat´… Ovisi o iskazanom zanimanju jednom ili dva puta tjedno ćemo ići do grada za potrebu recimo nabavke taksenih maraka, ili treba mi skočiti kod mesara već sam dogovorio samo uzmi paket, treba mi na ribarnicu , treba mi neki rezervni dio, treba mi skupiti lijek u ljekarni – to su sve servisni poslovi za koje bodul u gradu mora izgubiti cijeli dan jer brod krene rano ujutro u 5 i pol a vraća se u 4 popodne-pojašnjava Kleva klasičnu otočnu priču.

Popis potrebnih namirnica odnosno poslova možete dostaviti putem Facebook profila Udruge Sol ili na mobitel 092/1107255. Na pitanje što s naknadom putnih troškova Kleva odgovara: Bodulska karta do Zadra i natrag je 36 kuna, pa eto barem taj novac koji će otočanin uštediti nek dostavljaču bude naknada. Kad brod ujutro dođe  pristati na Premudi i Silbi, preda kuvertu u kojoj se nalazi popis što mu treba učiniti u Zadru, mi to obavimo, on dočeka brod poslije i to je to.  

Udruga će probno ovaj projekt izvoditi do 31. 12, a u međuvremenu će ga prijaviti nacionalnoj Zakladi Kajo Dadić , s namjerom da se s odobrenim sredstvima zaposli jednog čovjeka.

__________

Izvor: HRT Radio Zadar

Foto: Promotivna fotografija