OLIB – Nastale na Silbi, crtice s otoka putuju na susjedni otok

Objavio: Maja Jurišić - 15.08.2018.

U srpnju je organizacija SEA Silba Environment Art vodila radionicu izrade prvih otočkih DIY novina CRTICE S OTOKA te izdala njihov prvi broj, a 18. kolovoza bit će prezentirane na susjednom OLIBU.

CRTICE S OTOKA izvorno su bile (i pored ovog projekta nastavljaju biti) jedna od rubrika web stranice umjetničke organizacije Silba Environment Art, posvećena kratkim zapisima o životu na otoku Silbi, iz pera ljudi koji na njemu prebivaju ili ga (redovito) posjećuju, a sudjeluju i u programima SEA-e (http://www.silba-environment-art.hr/blog/). Tema projekta u suštini je otočka svakodnevnica, ali sada u obliku novina čiji će autori biti sami stanovnici Silbe i njihovi gosti, koji će tijekom osmodnevne radionice dobiti priliku da uz mentorstvo renomiranih radnika u području medija i dizajna osmisle i izrade suvremene silbenske novine, producirane u potpunosti prema “uradi sam” principima.

Radionica je provela sudionike procesom stvaranja takve vrste medija, od ideje do realizacije prvog broja novina!

Nakon završetka radionice i prezentacije na Silbi, novine i projekt predstavljamo na susjednom otoku Olibu 18.8. u kafe baru Grobak, u suradnji s lokalnom udrugom SOL, hvala Denis Kleva i Tamara Rucando

Organizator projekta je umjetnička organizacija SEA Silba Environment Art, partneri su savez udruga Clubture te udruge SOL i ZaPis, a projekt se provodi kroz platformu Clubture, uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilog društva (kroz projekt Centri znanja), Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba i Grada Zadra.

__________

Sea Silba Environment Art

Foto: eZadar