ODRŽIVI RAZVOJ – Europski tjedan održivog razvoja

ODRŽIVI RAZVOJ – Europski tjedan održivog razvoja

Objavio: Andrea Beader - 31.08.2022.

Uključite se u u osmi po redu Europski tjedan održivog razvoja koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada

Tjedan održivog razvoja odvijat će se u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada. Vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i postanite dio ove europske inicijative! – prenosi odraz.hr

Događaji koje prijavljujete mogu biti veliki ili mali, organizirani uživo ili online; organizatori mogu biti škole i fakulteti, mjesni odbori, gradovi i općine, organizacije civilnog društva, zaklade, inicijative, muzeji, istraživačke organizacije, poduzeća. Ili ih možete organizirati vi i vaši prijatelji!

Pokažite javnosti kako doprinosite održivosti – isplanirajte predavanje ili prezentaciju na temu koja vas zanima ili organizirajte akciju čišćenja okoliša.

 

IDEJE ZA AKTIVNOSTI

Mogućnosti sudjelovanja u Europskom tjednu održivog razvoja su ogromne. Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi – sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

Iako veliki događaji privlače mnogo ljudi i podižu svijest o važnim pitanjima, mali događaji pokazuju kako je svaka mala akcija važna te da svatko može napraviti razliku. Dakle, okupite svoje prijatelje ili kolege, učenike ili studente i razmislite o tome kako možete postići najveći utjecaj i prijavite svoj događaj već danas te se pridružite europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja.

 

Što je Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)?

ETOR je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022.

Vrhunac održivog tjedna održat će se od 20. do 26. rujna.

 

Zašto prijaviti svoj događaj?

Postat ćete dio europske inicijative.

Povećat ćete prepoznatljivost svog događanja na nacionalnoj i europskoj razini.

Saznat ćete više o 17 ciljeva održivog razvoja UN-a i kako se vaše događanje može povezati s njima.

Dobit ćete pristup logotipima i letcima ETOR-a, kako biste promovirali svoj događaj.

 

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, inicijative, organizacije civilnog društva i poduzeća, kao i pojedini građani/ke koji žele pokrenuti akciju u svom okruženju, ako predložena inicijativa / događaj / projekt promiče održivi razvoj. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i postanite dio ove europske inicijative!

 

SUDJELUJTE U INICIJATIVI!

Započnite sada!Razmislite koju biste inicijativu ili događaj mogli organizirati za promicanje održivog razvoja!

Prijavite se!

 

Isplanirajte svoju inicijativu / događaj / projekt

 

Prijavite svoju ideju na https://esdw.eu/register/ kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim!

Vaš događaj koji prijavljujete bit će vidljiv na web stranici nakon što ga odobri lokalni koordinator.

Podijelite svoj događaj na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.) koristeći hashtagove #ESDW2022 i #BudimoOdrživi.

Promovirajte svoj događaj pomoću letaka i plakata dostupnih za preuzimanje!

 

Djelujte

Inicijative će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada!

Fotografirajte i podijelite svoja iskustva!

Potražite inicijative u vašoj blizini kako biste sudjelovali i istražili što se događa u cijeloj Europi!

Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt: Ksenija Vorberger ksenija@odraz.hr

 

__________
Izvor: odraz.hr
Naslovna fotografija: Pixabay