HVAR – Odluku o dodjeli sredstava za projekt Općine Jelsa

HVAR – Odluku o dodjeli sredstava za projekt Općine Jelsa

Objavio: Andrea Beader - 26.03.2021.

Uprava ribarstva donijela je Odluku o dodjeli sredstava za projekt Općine Jelsa.

 

Nakon što je Upravni odbor FLAG-a Škoji donio Odluku o odabiru projekta za Natječaj FLAG-a Škoji a Mjeru 2.1. „Promicanje društvene dobrobiti i kulturne baštine u područjima ribarstva i akvakulture“ iz LRSR FLAG-a Škoji 2014.-2020. , Uprava ribarstva je 11.03.2021. donijela Odluku o dodjeli sredstava za Korisnika Općina Jelsa za projekt „Izgradnja zgrade muzeja za novi stalni postav ribarske zbirke“

‍Projekt se će se provesti kroz tri glavne aktivnosti.

  • Prva aktivnost odnosi se na izgradnju suvremene društveno-kulturne muzejske infrastrukture kao nužne platforme za očuvanje i prezentaciju postojeće ribarstvene i pomorske baštine lokalne zajednice.
  • Druga aktivnost odnosi se na istraživanje koje će provesti djelatnici Muzeja općine Jelsa s ciljem detaljnije kontekstualizacije pojedinih predmeta, ali i reevaluacije i reinterpretacije cjelovite zbirke u lokalnom i širem kontekstu.
  • Treća aktivnost odnosi se na inovaciju koja će se implementirati u rad muzeja radi povećanja njegove vidljivosti, a riječ je o izradi aplikacije koja će tehnologijom proširene stvarnosti muzej „izvući“ van prostornih ograničenja postava – na ulice Vrboske, gdje će se zainteresiranim prolaznicima, stranim i domaćim, na raznim lokacijama ponuditi uvid u scene iz prošlosti suvremenim tehnologijama.

Ukupni iznos prihvatljivog ulaganja iznosi 2.452.293,75 HRK, a iznos dodijeljene potpore iznosi 1.509.400,00 HRK.

Odluka o dodjeli sredstava je dostupna na poveznici.

 

 

__________

Izvor: www.flag-skoji.hr

Naslovna fotografija: Unsplash.