Odlične sportske priče s Korčule

Objavio: Pokret Otoka - 03.04.2017.

Da otok Korčula mnogo ulaže u sport, dokazuju i tri sportske priče koje ćemo ovdje predstaviti, a vas pozivamo da nam dojavite i druge sportske uspjehe malih i velikih Korčulana!

PRIČA #1 MINI RUKOMETAŠICE KORČULE Najbolje na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske!

Autor Nenad Kosović

Sjajan uspjeh postigle su mini rukometašice Rukometnog kluba ‘Korčula’ na danas održanom 17. po redu Otvoreno prvenstvo Hrvatske  u  Karlovcu .

Djevojčice trenerice Janje  Lozice osvojile zlatnu medalju u svojoj kategoriji  (super-mini rukomet) nakon što su u svih sedam utakmica postigle sedam pobjeda. Pod rukometnim naletima i golovima malih korčulanskih rukometašica redom su ‘padale’ vršnjakinje Jamnice Pisarovina,  Buja,  Bjelovara,  Vinodola,   Lokomotive,  Zrinjskog i u finalu Samobora.   Uz  ekipni naslov Marija Sardelić  izabrana je za najbolju igračicu prvenstva u toj kategoriji , a korčulanska  vratarica  Lana Vilovic  iu najbolju petorku prvenstva i!

‘ Cure su doista odlično odigrale bas svaku utakmicu i to od početka pa do kraja . Sve su to bile uvjerljive pobjede,  tek je u onoj odlučujućoj protiv Samobora bila to tijesna pobjeda,  iako smo cijelo vrijeme imali nekoliko golova prednost.’  rekla nam je kratko presretna trenerica Janja Lozica dodajući da su korčulanske mini rukometašice i  u Karlovcu  kao i uvijek imale podršku brojčano  male, ali  jake i bučne navijačke ekipe od nekoliko roditelja.

‘U društvu’  osvojenih  pehara  plaketa i  zlatnih medalja ,  okićeni pobjedničkim ‘krunama’ na glavama  i u odličnom raspoloženju sigurno će svima skupa puno lakše i brže ‘pasti’  naporan noćni put povratka u Korčulu koje ih je čekao odmah nakon finalne utakmice…

Na ovogodišnjem  Otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu e sudjelovalo je gotovo  200 ekipa, a  kategoriji gdje su Janjine djevojčice bili najbolje igralo je čak 40 ekipa ! Svaka čast  !!!!

 

Za Korčulu su igrale : Nina Bonifačić, Lana Vilović, Nina Bošković, Matea Andreis, Lucija Skokandić, Kristina Sardelić, Marija Sardelić

Trenerica: Janja Lozica

 

PRIČA #2 Dinku brončana medalja na Spanish Openu 2017!

Autor:  Nenad Kosović

Jedan, ali brončane medalje  – vrijedan… Dinko Šegedin bio je naime jedini borac  korčulanske   ‘Fortece’   na ovogodišnjem turniru  G-1  kategorije  ‘Spanish Open 2017‘,  proteklih dana održanom u Alicanteu.  U borbi za zlato u  kategoriji  – 87 ,  u polufinalnoj borbi Dinko je poražen 10:6  od prvog nositelja, člana  španjolskog nacionalnog tima  Daniel Ros Gomeza, kasnijeg pobjednika u finalu nad sunarodnjakom  Ivanom Garciom Martinezom.

Dinko je prethodno  pobijedio  Australca Dylan Mcilraitha  (Melbourne Taekwondo center rezultatom 23:3, a nakon toga i  Karamokoa Soumarea (Olympic Art Malaga- Francuska ) rezultatom 19:18 .

Nakon  Sofia Opena u Bugarskoj  gdje je uzeo srebro,  Dinko Šegedin je ove sezone  tako sa još jednog G1 turnira donio medalju,  ovaj put brončanu i pridodao nove vrijedne bodove svom renkingu.

Dinkova  ‘bronca’  inače je jedna od dviju hrvatskih medalja  na ovogodišnjem Spanish Open-u . Naime u ženskoj konkurenciji u kategoriji -62  Ivana Babić iz splitskog ‘Marjana’ osvojila je zlatnu medalju. 

 

PRIČA #3 Među Ošjakovih osam odličja četiri su zlata

Autor:  Nenad Kosović

Druga, a zapravo prva odgođena stanica ovogodišnjeg Veslačkog Kupa  Dalmacije održana je jučer u  Splitu . Memorijal ‘Zlatko Celent, za  uzraste od najmlađih do seniorskih  na kojem je naravno sudjelovala i   15-člana ekipa  velolučkog  ‘Ošjak’ . Pod vodstvom svog trenera Tina  Dragojevića  velolučke veslačice i veslači osvojili su ukupno osam medalja od čega četiri zlatna.

Dvojac na pariće juniorke sestre  Ivana i Josipa Jurković  već po običaju nisu imale pravu konkurenciju osvojivši 1.mjesto,  jednako kao  i dva velolučka skifista  junior Antonio Šeparović i mlađi kadet  Nikola  Šeparović.   Zlato, svoje drug e osvojila  je i  Josipa Jurković u skifu ispred, pogađate već,  svoje srebrne  sestre Ivane .

Srebro je također osvojio  i mlađi kadet u skifu Vito Prižmić,  te dvojac na pariće juniora Antonio Burmas i Stipe Padovan.

Broncu oko vrata objesila je pak u skifu  i kadetkinja  Lucija Usmijani  , dok je u seniorskoj konkurenciji skifist  Antonio Šeparović osvojio 4.mjesto.

Veslačice i veslači  ‘Ošjak’  svemu su tome pridodali i ukupno prvo mjesto u kategoriji    ‘Juniori A’  za što su zaslužili pobjednički pehar.

Kao nam je rekao trener Tino Dragojević, nakon što su uspješno odradili dvije regate Kupa Dalmacije, prošli tjedana  u Šibeniku i  jučer Splitu , slijedeće natjecanje koje očekuje njegove pulene je ‘ Croatia Open 2017’ slijedećeg vikenda u Zagrebu na Jarunu , a na kojem će Ošjak  putovati sa osmero svojih natjecatelja.

Fotografija  Naslovnice  –  Ošjakove  sjajne sestre  Ivana i  Josipa  Jurković

FOTO: VK ‘Ošjak’ – Vela Luka

Za više informacija o sportskim uspjesima Korčulana pratite Marko Polo Sport Net!