Obnovljena Bodulska pripetavanja: Pobjeda za Zlarin, Prvić Šepurinu i Kaprije

Objavio: Pokret Otoka - 05.10.2017.

“Bodulska pripetavanja su sportsko-zabavna manifestacija, nastala  2007. godine nadmetanjem susjednih dalmatinskih otočnih mjesta šibenskog arhipelaga (Krapanj, Prvić Luka i Šepurine, Kaprije, Žirje, Zlarin i Jadrija) u raznim sportskim disciplinama: balotama, kartama, nogometu, vaterpolu, plivanju i potezanju konopa. Nakon sportskog dijela slijedi pučka fešta koja traje do ranih jutarnjih sati.”

 

Nakon duge četiri godine obnovljena su Bodulska pripetavanja. Žal i tugovanje za ovim natjecanjem i po mnogima najljepšem događaju cijelog ljeta došao je kraj zahvaljujući inicijativi Zlarinjana.

Oni su uspjeli realizirati sve priče u djelo i napokon ponovno organizirati Bodulska pripetavanja. Održano je natjecanje između šest otoka Šibenskog arhipelaga – Žirja, Kaprija, Prvić Luke, Prvić Šepurine, Zlarina i Jadrije) u različitim disciplinama: karte (muškarci i žene), povlačenje konopa, plivanje, vaterpolo, mali nogomet i balote.

Primarni cilj je ostvaren, boduli su se ponovno družili i zabavljali, a pobjedu su odnijela tri otoka s istim brojem bodova – Zlarin, Prvić Šepurine i Kaprije.

 

 

Izvor: m.sibenik.in

Izvor uvodnog teksta: jadrija.net