BRAČ – Obiteljima djece s teškoćama od sada 90% popusta na trajektnu kartu!

Objavio: Pokret Otoka - 31.12.2017.

Kada treba kritizirati, kritiziramo, kada treba pohvaliti, pohvalimo.

Nakon kritika upućenih Jadroliniji, zbog poskupljenja otočkih karata uslijed prilagođavanja novim zakonskim odredbama (što je na kraju i poništeno), donosimo jednu pozitivnu priču vezanu uz našu glavnu vezu s kopnom.

Naime, bračka udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju, Brački pupoljci, već godinama, a zahvaljujući velikoj podršci samih otočana, uspijeva na svom otoku pružiti djeci prijeko potrebne terapije i usluge psihologa, terapeuta, logopeda i drugih stručnjaka. No, unatoč tome, roditelji ove djece često moraju u Split na dodatne preglede, terapije, savjetovanja i slično, zbog čega se udruga više puta obraćala Jadroliniji, ali i Saboru, s molbom da se cijena prijevoza za roditelje i djecu s teškoćama smanji, kako bi se tim obiteljima olakšao ionako preopterećen kućni budžet.

Nakon mnogo vremena, upit je stigao na pravu adresu, a kako kažu u udruzi, sve zahvaljujući supetarskoj gradonačelnici Ivani Marković. Tako je udruga ovih dana dobila službenu obavijesti kako je za dvadeset i dva člana udruge, njihove pratioce i vozila odobren popust od čak 90% na trajektne karte!

“Ne trebamo niti objašnjavati koliko takva odluka vrijedi ovim obiteljima čija djeca zbog svojih poteškoća ili nisu u mogućnosti popeti se u salon za putnike ili jednostavno, nisu u stanju svo vrijeme proboraviti u njemu” rekla je Mirjana Nižetić, dopredsjednica udruge Brački pupoljci i jedna od mama djeteta s teškoćama u razvoju. 

I do sada su obitelji s djecom s poteškoćama u razvoju imale pravo na popust pri prijevozu, no samo 4 puta godišnje. Otočke obitelji djece sa poteškoćama, koje su na svaki način vezane uz kopno, taj limit potroše nekad u petnaest dana. Stoga, pozdravljamo ovakvu odluku Jadrolinije, i pozivamo sve roditelje u istoj situaciju, da se obrate sličnim udrugama na svojim otocima ili udruzi Brački pupoljci kako bi se zajednički pobrinuli da se ova odluka donese za sve otoke! 

Kontakt | Mirjana Nižetić, 0955376022

_______

Autorica | Dijana Šabić

Fotografija : Andro Nigoević