National Geographic Hrvatska donosi reportažu ”Mali veliki zadarski otoci”

Objavio: Pokret Otoka - 14.01.2018.

”Ako otocima zadarskog arhipelaga, odnosno skupini od 17 većih i 11 manjih otoka, pribrojimo i veći dio bliskih otoka iz kornatske skupine koji su u različitim povijesnim razdobljima formalno pripadali zadarskim obiteljima, ima ih više od stotinu – što zadarsko otočje čini jedinstvenim fenomenom na Jadranu. Slična razvedenost obale na relativno malom prostoru može se pronaći još jedino u Grčkoj.”

 

Prvo ovogodišnje izdanje National Geographic Hrvatska donosi opširnu reportažu o zadarskom arhipelagu, s posebnim naglaskom na otoke Olib i Ravu. Napisao ju je Kažimir Škrbić, a fotografirao poznati zadarski fotograf i stalni suradnik National Geographica, Stipe Surać.  Reportaža se proteže na čak 14 stranica.

 

Portal 057.info prenio je izjavu Ante Galića, iz ureda za marketing i odnose s javnosti TZ Grada Zadra, kako je reportaža od washingtonskog uredništva proglašena za “Best Edit” u siječnju. Uz priče iz turskog i ruskog siječanjskog izdanja ocijenjena je najboljom od svih međunarodnih izdanja časopisa National Geographic. ”To puno znači, a što nam je najvažnije da je uz prijevod mogu preuzeti i druga nacionalna izdanja pa tako i američki National Geographic koji ima najveće tržište na svijetu potencijalnih putnika”, dodaje Galić.

Članak se može pronaći na kioscima u tiskanom izdanju: National Geographic Hrvatska- Siječanj, 2018

 

Autorica: Paula Bolfan
Photo: Paula Bolfan