Nakon uspješnih rezultata Pokretača nema odmora – Javna tribina u Splitu!

Objavio: Pokret Otoka - 22.05.2017.

Prošli su i ovi lokalni izbori, no za neke nije još ništa gotovo. Čeka nas drugi krug koji će se održati 04. lipnja!

Entuzijazam, mladost i nova otočna snaga naših Pokretača prepoznata je na gotovo svim otocima. Odlične rezultate bilježe naši članovi osobito na Hvaru gdje Riki Novak ulazi u drugi krug za gradonačelnika grada Hvara. Razlika je u ovom krugu bila samo za 40 glasova! Antonio Škarpa, Nezavisna lista Ormoj Se – Stari Grad na Hvaru nastavlja svoju bitku za mjesto gradonačelnika s razlikom od 97 glasova u prvom krugu dok su u Gradskom vijeću osigurali čak 5 vijećnika!

Sa po 3 vijećnika u gradska i općinska vijeća ulaze:

PUČIŠĆA, BRAČ – Kandidacijska grupa liste birača, nositeljica Roberta Rošker

KOMIŽA, VIS – Nezavisna lista Mlodih Komiža, nositelj Vinko Mardešić

VIS, VIS – Kandidacijska grupa liste birača, nositelj Stipe Vojković

VELA LUKA, KORČULA – Nezavisna lista Vela luke, nositelj Ivo Burmas

SALI, DUGI OTOK – Nezavisna lista mladih Dugog otoka, nositelj Paško Bonja

Nezavisne liste Ostanak s Raba i Kolan Madre s Paga osvojile su po 2 viječnićka mjesta, Kandidacijska lista grupe birača nositelja Gorana Tvrdića sa Šolte 1 viječnićko mjesto, a najlošije rezultate bilježimo u Supetru s kandidacijskom listom nositelja Željka Hrepića koji nije ušao u gradsko vijeće no sigurni smo da ga to neće usporiti ni zaustaviti u njegovom daljnjem angažmanu i društvenom doprinosu kroz udrugu Za naš Supetar!

Čestitamo svim našim članovima i prijateljima te pozivamo na daljnje akcije! Naime, ususret drugom krugu izbora nema odmora u Pokretu. Nastavljamo borbu za naše plaže i luke te u nedjelju 28. svibnja u Splitu zajedno sa Centrom za mirovne studije i inicijativom Za zlatni rat organiziramo Javnu tribinu “JESU LI NAŠE PLAŽE I LUKE STVARNO NAŠE?” na kojoj ćemo iznijeti problematiku primjene Zakona i njihovih štetnosti za lokalnu zajednicu. Tribina će ugostiti otočane koji će doći sa Raba, Paga i Brača te Zagreba, Dubrovnika i Splita. Cilj nam je poslušati različita iskustva otočana te zajedničkom suradnjom sa stručnjacima, koji se ovom probleatikom bave već godinama, doći do rješenja i prijedloga Izmjena Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama te Zakona o koncesijama. S obzirom da se nalazimo između dva kruga izbora i za Splitsko dalmatinsku županiju očekujemo da će nam se pridružiti oba kandidata za župana g. Boban i g. Bulj te doprinijeti ovoj raspravi kroz konkretne prijedloge daljnjih koraka i njihov potencijalni doprinos rješavanja ovih problema kao budućih župana.

Pozivamo sve otočane i one koji otoke i njegove plaže vole, da nam se pridružite u velikom broju da se upoznate s ovom problematikom te zajedno s nama sudjelujete u našim nastojanjima da javno dobro, osobito plaže i morske luke, ostanu na upravljanje lokalnim zajednicama kroz unaprijed definirane održive i odgovorne modele upravljanja.

Više informacija o javnoj tribini pratite na našim stranicama i društvenim mrežama.