Najbolji skijaški rezultat nakon Ivice Kostelića: Kaljanin Elias Kolega briljirao u Adelbodenu!

Objavio: Paula Bolfan - 13.01.2019.

ADELBODEN –  Nakon sjajnog 20. mjesta u slalomu na Sljemenu, hrvatski skijaš Elias Kolega, kojeg trenira Ante Kostelić,  u Adelbodenu je ostvario fantastično 6. mjesto u slalomskoj vožnji svjetskog skijaškog kupa, što mu je najbolji rezultat karijere i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića!

“Ove sezone ostvarujem jako dobre rezultate u Europskom kupu te se trudim u utrkama Svjetskog kupa ostvariti glavni cilj, a to je ulazak u druge vožnje”, govorio je Kolega prije početka sezone. – prenosi Index.hr

Nakon Sljemena, na kojem je osvojio 15. mjesto, Elias je rekao:

“Mislim da je ovo jako važan dan za hrvatsko skijanje. Pokazali smo da imamo vrlo jaku slalomsku ekipu.
Još ćete čuti za nas.”
.

Dečko rodom iz mjesta Kali na otoku Ugljanu bio je u pravu!

Kolega je sa startnim brojem 48 osvojio senzacionalno šesto mjesto i tako nadmašio Istoka Rodeša i njegovo 7. mjesto iz Madonne di Campiglio iz prosinca prošle godine. Pobijedio je nedodirljivi Marcel Hirscher.

Da bi moglo biti svega u Švicarskoj bilo je očito nakon prve vožnje koju je 22-godišnji Elias odradio jako dobro i s 21. mjestom ušao u drugu vožnju. Snijeg je pojačavao i uvjeti su postajali sve teži, ali je Kolega odradio fantastičnu drugu vožnju. Dugo je držao prvo mjesto, a na postolju je bio sve do nastupa Alexa Pinturaulta, koji ga je gurnuo na četvrto mjesto.

POGLEDAJTE  – > SNIMKU VOŽNJE!
.

Veselje Ivice Kostelića nakon sjajnog rezultata / screenshot HRT

Kolega je prvo mjesto držao gotovo 20 minuta budući da su oni brži od njega u prvoj vožnji redom odustajali i tek je Ramon Zenhausern sa sekundom prednosti uspio srušiti Hrvata. Istok Rodeš nije uspio završiti drugu vožnju u koju je ušao kao 16., a Matej Vidović je sa startnim brojem 29 ispao u prvoj vožnji.

__________
Izvor: Index.hr
Fotografija: screenshot HRT