iOtok – najava šeste epizode interaktivne dokumentarne serije

Objavio: Pokret Otoka - 17.02.2017.

Donosimo vam najavu i sažetak šeste epizode iOtok dokumentarne serije!

 

Turistički vodič Zvonko prije tri godine vratio se na Biševo. Prethodno je preselio djevojci u Zagreb, no nije dugo izdržao – želja za otokom bila je prejaka, htio je ići kući. A onda se prije više od godinu dana zaljubio u Mariborčanku Petru koja je još kao dijete posjećivala otok. Kako otok ima svoju moć i za vruću ljetnu romansu nikada nije kasno, Biševo je time skoro dobilo prvu slovensku Biševljanku…

Šestu epizodu interaktivne dokumentarne serije iOtok pogledajte u ponedjeljak, 20. veljače 2017. godine. 

Biševo je maleni jadranski otok poznat još iz antičkoga doba. Nakon Drugog svjetskog rata imao je više od 700 stanovnika, dok je sedamdesetih godina prošloga stoljeća tamo živjelo tek oko 65 ljudi. Danas na Biševu živi samo 13 stanovnika čije dnevne rutine i nastojanja posljednjih Biševljana da osnuju mjesni odbor možete pratiti u jedinstvenoj interaktivnoj dokumentarnoj seriji – iOtok.

Priče o preostalim stanovnicima iOtok će svakog tjedna objavljivati na internetskoj stranici iOtok pa ćete se i vi iz prve ruke moći uvjeriti što znači život na relativno izoliranom otoku te gotovo ući u domove živopisnih protagonista ovog zanimljivog projekta.

Izvor:  iOtok