MURTER – Želite li učiti strane jezike? Općina Murter – Kornati vam sufinancira tečaj s 50% !

Objavio: Paula Bolfan - 13.10.2018.

Poznata je stara izreka ”koliko jezika znaš – toliko vrijediš!”, a tu je važnost prepoznala i Općina Murter – Kornati, koja će svojim stanovnicima omogućiti tečajeve engleskog i njemačkog jezika s 50%.

Učilište Izvor znanja-ustanova za obrazovanje odraslih u suradnji s Općinom Murter-Kornati organizira u Muzeju tečaj njemačkog i engleskog jezika za predškolce i odrasle. Kako kaže načelnik Toni Turčinov, općina će tečajeve sufinancirati s 50 posto, a mjesta ima za barem pedesetoro djece i tridesetak odraslih. – prenosi Šibenik in.
.

”murterski škoji” / FOTO: Općina Murter-Kornati fcb

.
– Namjera nam je prije iduće sezone održati i tečaj talijanskog jezika, jer kod nas se u Murteru istinitom pokazala ona poznata izreka ‘koliko jezika znaš, toliko vrijediš’. I naši ljudi su shvatili da nema pravog bavljenja turizmom bez potpunog angažmana oko gosta, što uključuje da s njim treba i pričati na njegovom jeziku. Poznavanje stranih jezika će nam podići razinu ponude, lakše će gostima biti objasniti što sve kod nas mogu naći s naglaskom na gastronomiju. Sve to skupa može nam produžiti sezonu što nam je svima cilj – kaže Toni Turčinov.

Ovisno o odazivu, tečajevi će se održavati u Osnovnoj školi Murterski škoji ili u prostorijama knjižnice.

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na kontakt broj 091/268-3611.

__________
Izvor: Šibenik in
Fotografija: Općina Murter – Kornati fcb