MURTER – Udruga Argonauta nositeljica je ‘Plavog projekta’

Objavio: Paula Bolfan - 28.05.2018.

Murterska udruga Argonauta nositelj je projekta u kojem kao partneri sudjeluju Veterinarski fakultet u Zagrebu te Morski obrazovni centar Pula. Projekt ‘Plavi projekt- doprinos razvoju programa društveno korisnog učenja (DKU) na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu’ sufinancirala je Europska unija, a vrijedan je milijun kuna.

Prvi sastanak projektnog tima održan je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu gdje su članovi govorili o elementima ‘Plavog projekta’ koji će se provesti kroz 18 mjeseci na području Šibensko-kninske, Zagrebačke i Istarske županije.

– U prvom elementu, studenti i profesori bit će educirani o društveno korisnom učenju. Suradnja profesora i zaposlenika, organizacija civilnog društva u razvoju mentorskih programa za studente, postupno uvođenje programa u nastavne programe te uređenjem edukacijskog centra na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, povećat će se građanski angažman studenata veterinarskog fakulteta.
.

Studenti će se upoznati s radom Udruge Argonauta i Morskog obrazovnog centra Pula, gospodarskom i demografskom strukturom lokalnog stanovništva te će im biti prepušteno planiranje i provedba društveno korisnih projekata u kojima mogu koristiti vještine i znanja stečena na fakultetu.

U trećem elementu projekta, izrađeni programi DKU bit će vrednovani, te će se izradom priručnika i evaluacijskog izvještaja o provedbi na veterinarskom fakultetu razviti kvalitetno i održivo partnerstvo – ističu iz Udruge Argonauta.

.
Glavni ciljevi

Glavni ciljevi   ‘Plavog projekta’ su povećati broj građanski aktivnih studenata pripremom i provedbom programa DKU na veterinarskom fakultetu kroz suradnju tog fakulteta s organizacijama civilnog društva. Također, važno je razviti održivo dugoročno partnerstvo Veterinarskog fakulteta, Udruge Argonauta i MOC-a Pula kroz potporu studentima u razvoju društveno korisnih projekata iz područja praćenja populacija i zaštite morskih životinja.

__________
Izvor: Sibenik.in
Fotografija: Argonauta