MURTER – Šarenilo maškara na pokladni utorak

Objavio: Iva Žanetić - 16.02.2018.

Murterske bake još jednom su nadmašile same sebe – Murterini i njihovi brojni gosti priredili su na pokladni utorak spektakl o kojem će se dugo pričati.

Spice girls nikada nisu izgledale bolje ponovno okupljene na svojoj turneji kroz centar Murtera na veliki pokladni utorak. Dapace svi su komentirali kako su zgodne, sve dok ih nije zaglusio plač osmero djece Dugine obitelji koju su uzaludnim trudom pokusali smiriti mladi očevi. Ipak ono čemu nije pomogla duda riješila je čuturica rakije… Salve smijeha su se mogle čuti dok su se nizale spektakularne maske čija maštovitost i izrada, ali i brojnost, nadmašuje sva očekivanja. Uz malu pomoć gostiju, u Murteru je formirana maškarana povorka koja je trajala puna dva sata.
Puhački orkestar Pirovac otvorio je spektakl svojom promenadom pa su prodefilirale najbolje maske murterskih Dječjih poklada. Tišnjani su doveli svoje uspjele skupine Dalmatinke, Alisa u zemlji čudesa, WC, Miši… Za uspjeh “ruku su dali” i Jezerani i mnogi drugi.

 

murterske

Merry Monarch scary Lary from Trinidad. Foto: Rudinapress/H. Pavić

 

A što se dogodi kada odlučite svirati klavir, a da pritom ne koristite ni noge, ni ruke pa čak ni glavu? Razmislite koji je ekstremitet na muškom tijelu ostao nespomenut ili odgovor na pitanje pronađite u fotogaleriji.

Šašavi Jack Sparrow je također stigao i svojim Black Pearlom i topovske kuglama tukao po Murteru. Važan predmet rasprave na ovogodišnjoj maškaranoj tribini je bila vodička zaobilaznica, a glavni akteri su bili junaci crtića A je to!. Da oni to znaju bolje pokazali su bagerima i svojim alatom objasnivši svima kako se to radi.

Centrom su se nizale maske, jedna za drugom, izazivajući izljeve emocija oduševljene mase. Barina ekipa slavila je jedan poseban rođendan, onaj srebrni. Ovo im je dvadeset i peto zajedničko sudjelovanje u murterskim maškarama. Iz torte su izlijetali svi, od Candy Mana do strašnog klauna, koji je prestravio čak i svoje lutkice koje su ga vodile.

Nikome, ama baš nikome nije bilo jasno kako su obezglavljeni hodali držeći glave u rukama te je palo pitanje: kako oni vide gdje hodaju?

 

murterske

Obezglavljeni. Foto: Rudinapress/H. Pavić

 

Odlična atmosfera i  zabava do jutra

Pokladni odbor je zbog brojnosti maškara ove godine dobio pripomoć te su povorku s balkona budno nadzirale opasne ružičaste mace. Život na vagi u Murteru nije lak pa je glavni kandidat tokom pokladnih dana, nažalost, uspio samo naočale izgubiti ali to nikome nije pokvarilo feštu. Murterski ansambl Dalmatino ni ovaj put nije razočarao izvedbom svoje omiljene pjesme Nadalina. Pritom im je sigurno pomogao i piano koji je vodila jedna jedina neponovljiva gospođa Slavija koja je ovom prilikom svima poručila: Volite se judi, trguzajte se! Nemoguće je takvu raskoš i nabrojiti a kamoli opisati.
Games of Thrones je na kraju pokorio čitavu Rudinu i time je zavšena maškarana povorka velikog pokladnjeg dana u Murteru a fešta do sitnih jutarnjih sati je tek započela. Jednom riječju: Spektakl!

 

__________
Izvor i velika fotogalerija: rudinapress.hr
Fotografije: Rudinapress/H. Pavić