MURTER – Sajam tradicijske drvene brodogradnje u Betini

MURTER – Sajam tradicijske drvene brodogradnje u Betini

Objavio: Andrea Beader - 09.04.2022.

U Betini će se od 3. do 5. lipnja 2022. održati Sajam tradicijske drvene brodogradnje

Sajam tradicijske drvene brodogradnje u partnerstvu organiziraju Muzej betinske drvene brodogradnjeTuristička zajednica mjesta Betina i udruga Betinska gajeta 1740, a on obuhvaća izložbu tradicijskih drvenih brodova i prodajno – izložbeni sajam proizvođača opreme namijenjene drvenim brodovima – prenosi mbdb.hr

.
Što će biti u ponudi sajma?

Tako će se na sajmu u ponudi biti konopa, bokobrana, palubne opreme, okova, servisnih usluga u maloj brodogradnji – brodskih motora, elektro opreme, boja i lakova, ali i ribarskih alata i opreme, stručna predavanja koja će održati brodograditelji i ostali zaljubljenici u tradicijsku brodogradnju, prezentacije izrade tradicijskih alata, radionice za djecu i odrasle na temu gradnje brodova, jedrenja, očuvanja okoliša, regate i plovidbe u drvenim brodovima te posjete škverovima.

 

PROGRAM

Na glavnom betinskom trgu održat će se i gastronomski dio manifestacije, prezentacija i prodajni sajam proizvoda OPG-a, tradicijskih obrtnika i ostalih ponuđača domaćih proizvoda.

Program će se održati na otvorenom, na lokacijama u samom centru mjesta, od tradicijskih brodogradilišta na jugoistočnoj strani naselja prema Trgu na moru. Betinska brodogradilišta će se kroz sajmene dane prezentirati in situ.

Šetnjom obalnom linijom prema trgu posjetitelji će upoznavati izlagače s raznovrsnom ponudom vezanom uz tradicijski brod. Po dolasku na glavni betinski trg moći će okusiti i kupiti različite domaće proizvode u gastro paviljonima.

Na Dugom mulu u Betini bit će upriličen najatraktivniji dio događaja – Izložba tradicijskih brodova. Glavna betinska riva bit će mjesto polaska prezentacijske regate drvenih brodova te ostalih plovidbi koje su dijelom programa.

Radionice i edukativni dio održat će se u prostoru Prezentacijskog centra Betina. Program će se provesti u suradnji s partnerima te volonterima.

 

__________
Izvor: mbdb.hr
Naslovna fotografija: pixabay