MURTER – Otrčana Murter trail utrka za promociju škoja!

Objavio: Pokret Otoka - 02.02.2018.

Čak 77 trkača sudjelovalo je u Murter trailu, utrci 1. kola Zimske otočne lige 2018., utrke koja se u nedjelju odvijala predivnim stazama otoka Murtera.

Ova utrka je organizirana u Murteru drugi put, na inicijativu Atletskog kluba „Okit“ iz Vodica i njenog voditelja Miše Klarića te uz pomoć Općine Murter-Kornati. Prijavljenih 77 trkača natjecalo se u stazama u tri kategorije: od 5, 15 i čak 27 kilometara. Većina natjecatelja je pristigla iz Dalmacije, nekolicina iz Zagreba, a put na utrku je pronašla i gošća iz Slovenije.
.

Pobjednici utrke

Pobjednici u kratkoj stazi na 5 kilometara su mališani Mia Šandrić, Luka Šandrić i Michael Penga.

Utrku dugu 15 kilometara su kategoriji prve istrčale Senka Bilić, Tena Filipović i Martina Braović dok su muški pobjednici Damir Ivanišević, Tino Marača i Marko Bujas.

Od djevojčica su prve stigle Maša Klarić, Tonka Hrga, Lucija Šantić te dječaci Lovro Urem, Ante Klarić i Ante Turčinov.

Stazu impresivne dužine od 27 kilometara prvi su završili Krešimir Mrčela, Toni Torbarina i Nenad Keč. Od ženskih trkačica prve su stigle Eva Tušar Suhadol, Zrinka Deur Šarić i Ana Marija Pavić.
.

Lijepo, sunčano i toplo vrijeme je bilo kao stvoreno za trkače koji su imali priliku isprobati nedavno otvorene staze otoka Murtera.

Staze koje se protežu od arheološkog nalazišta Gradina do crkvice SV. Roka, Hripa do plaže Kosirine do brda Glavičina, plaža Čigrađa s koje se zatim trčalo do brda Raduč kroz uređene i očišćene tunele te na plažu Slanica te zatim na Crnikovac, Veli Vrh, Veli Vršak i Mali Vršak.
.
”Vjerujemo da smo ove godine uspjeli utrku podiči na jednu veću razinu, iako je ovo tek poticaj našeg nastojanja da produljimo turističku sezonu te da od ove utrke pokušamo stvoriti prepoznatljivi brend”. Riječi su Luke Ježine, koji je u organizaciji utrke sudjelovao u ime pokrovitelja Općine Murter-Kornati.

 

.

Hranu za 77 umornih i gladnih natjecatelja trkača pripremila je nezaobilazna ekipa murterskih chefova okupljenih oko kućice “Murter-vrata Kornata“ sa Adventa u Zagrebu.

Među ostalim, Općina se pobrinula i za okrjepu trkača. Ugostitelji iz restorana Fabro, Boba, Rebac i Opat ove su zime u metropoli promovirali murtersku gastronomiju. Od zarade iz adventske kućice kupili su i dva klimatizacijska uređaja koja su donirali Osnovnoj školi  „Murterski škoji”. Prigodu Murter traila iskoristili su da se pred trkačima predstave gulašom s bižima.

 

 

Kako je izgledala utrka pogledajte u galeriji fotografija Katarine Ježine, Milana Balabana i Mirsada Mešinovića.

 

 

__________
Izvor: rudinapress
Fotogalerija: rudinapress/ naslovna fotografija: Milan Balaban